SENTRAL BRIKKE: Maja Jakobsen er en viktig spiller med mye rutine,.

Vraket fett tilbud fra europeisk toppklubb – signerte treårsavtale med Storhamar

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen/Øystein Holtet

27. november 2021

En toppklubb fra en europeisk liga lå langflat etter Maja Jakobsen (31). Men hun takket nei, og har signert ny kontrakt med Storhamar som gjelder til våren 2025.

Bakspilleren er en merittert spiller og har blant annet gull fra EM i 2014, EM-sølv i 2012. gull fra junior-VM i 2010. og gull fra junior-EM i 2009.

Maja Jakobsen har hatt en god sesong for Storhamar, noe som er blitt lagt merke til også ute i Europa. Nylig takket Storhamar-profilen nei til en lukrativ kontrakt og proffeventyr i utlandet – og valgte å fortsette karrieren i Storhamar.

– Det var interesse, men jeg trives veldig bra her. Jeg har alltid sagt at hvis jeg skal fortsette å spille i Norge, er det bare Storhamar som var interessant. Nå har jeg familie, samboeren min har jobb her, og vi har en gutt i barnehagen. En treårskontrakt passer veldig bra, og Storhamar spiller i Europa, noe som er i tråd med ambisjonene mine, sier Jakobsen, som kom til klubben i 2008. Sesongen 2010/11 var hun i Byåsen, før kom hun tilbake til Storhamar i 2011. I 2015 dro hun til danske Odense, før hun nok en gang kom tilbake til Storhamar.

– Man skal aldri si aldri, men jeg har tenkt at den kontrakten jeg skulle signere nå nok blir den siste, sier Jakobsen, som har 58 scoringer på 11 seriekamper denne sesongen.

31-åringen mener Storhamar har vokst som klubb, og at tiden snart er moden til å sikte mot den aller gjeveste medaljen.

– Målet er at vi etter hvert skal klare det. Det ser veldig bra ut her nå. Vi tar steg hvert eneste år. Jeg har skikkelig tro på hele opplegget. Vi har et lag med større bredde enn tidligere, og det er den største forskjellen. Vi har mange gode spillere, og det trenger vi for å prestere i Europa. Dessuten har det alltid vært en bra treningsmiljø i klubben, for det er spillere her med ambisjoner, sier Maja Jakobsen.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen kaller dette en «superviktg signering». Han er glad for at Jakobsen er med i tre nye år.

– Jeg er selvsagt veldig fornøyd med at vi har med Maja videre. Hun er en av bærebjelkene i laget. Alle trenere ville vært fornøyd med kontraktsforlengelse av en sånn ressurs i laget. Jeg vet det har vært en del interesse rundt Maja, og det sier litt om de kvalitetene hun rår over, sier Gabrielsen.

STEMNING PÅ TRENING: uro Nestaker og Maja Jakobsen.

Fredag ble dessuten Line Ellertsen fra danske Aarhus United klar for Storhamar etter årets sesong. Også Ellertsen har signert på en treårskontrakt. Les mer om Ellertsen på Storhamars hjemmeside