Vipers-jentene jublet for en plass i semifinalen. Foto: Artem Gusev / NHF

Russisk motstand for Vipers i semifinalen

Tekst: Maria Kurth/NHF
13. april 2021

Det norske laget møter russiske CSKA i semifinalen i Champions League. Kampen spilles 29. mai i Budapest.

Det ble avgjort i Det europeiske håndballforbundets (EHF) trekning tirsdag ettermiddag. 

Vipers tok seg videre til semifinalen i Champions League på imponerende vis. Med en seier og en uavgjort mot den russiske seriemesteren Rostov-Don, kunne Kristiansand-laget igjen glede seg over en plass i Final4. 

Der møter de altså mesterligadebutant CSKA. Det russiske laget spiller sin første sesong i Champions League og tok seg videre til semifinalen med minst mulig margin. Etter to kamper mot CSM Bucuresti sto det 51-51, og CSKA gikk videre med flest scorede mål på bortebane.   

I den andre semifinalen møtes Brest Bretagne og Gyør. Franske Brest vant den første kvartfinalen mot Metz med ti mål, og tok seg dermed videre til tross for uavgjort resultat i den andre kampen. Også de skal spille semifinale for første gang. 

Ungarske Gyør er det eneste laget som vant begge sine kvartfinaler. Buducnost måtte se seg slått 40-54 etter to kamper, og Gyør, som har fire norske spillere på laget, er dermed klare for Final4 for femte gang. 

Finalene spilles 29. og 30. mai i Budapest. Semifinalene er planlagt kl. 15.15 og 18.00 lørdag, før det hele skal avgjøres kl. 18.00 søndag. Bronsefinalen spilles søndag kl. 15.15.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png