Vi er i kvartfinalen – Norsk Topphåndball

Vi er i kvartfinalen

Det ble en god dag på jobben for jentene våre onsdag kveld.

Byåsen åpnet best og ledet 0-2 før «vi fikk sukk for oss», men så våknet jentene, eller det er kanskje rett å si Aurora i denne forbindelse. 3 kjappe fra yngstemann på laget og brått var vi i ledelsen 3-2.

Fana spilte offensivt i forsvar og kombinert med en god Sofie i mål fulgte lagene hverandre tett utover i omgangen. Og etter 10 minutter stod det 4-4. Alle Fana sine mål signert Aurora. Mon tro om Annick Lippmann husker sist hun spilte mot Fana i Fana Arena? Den gang som Gjerpen spiller – da kom Aurora inn og gjorde mye det samme som onsdag kveld.

Selv om lagene følger hverandre greit, tar ikke Fana jentene lett på forsvarsjobben. For plutselig har vi to spillere utvist og må spille omtrent 1 1/2 minutt med to spillere mindre. Uten at det påvirker resultatet nevneverdig. Og lagene gikk til pause med 13-12 ledelse til hjemmelaget.

Andre omgang gikk omtrent som den første, lagene fulgte hverandre mål for mål. Men denne gangen fikk Byåsen en liten luke på tre mål, både 17-20 og 18-21. Med knappe fire minutter igjen å spille stod det 22-22 på tavlen. Deretter blir det 23-23 og med ett minutt igjen fyrer Kizza av underarmen sin og 24-23 ledelse til hjemmelaget. Det er 40 sekunder igjen når Byåsen tar kampens siste timeout. De prøver og prøver, men «vi vil det ikke». Et jublende publikum reiste seg fra setene for å hjelpe jentene til seier. Og med en praktredning fra Sofie ble det SEIER. Og «vi» er i kvartfinalen.

Og onsdag 09.oktober er Byåsen tilbake i Fana Arena for kamp i Rema 1000-ligaen.

Begge lags nr 11 ble kåret til banens beste, Ida Alstad på Byåsen og Celine Solstad på Fana.