Foto: Jan Skaregrøm

Veien Cupfinalen! Vipers tar imot Fana til semifinaleduell onsdag

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
11. november 2020


Onsdag 11. november spilles NM-semifinale nummer 1 i Aquarama.  Da møtes Vipers Kristiansand og Fana.  Semifinale nummer 2 mellom Sola og Fredrikstad er utsatt pga koranasmitte i Fredrikstadtroppen.

Vipers og Fana møttes i seriespillet så kort tid tilbake som 1. november.  Da ble det hjemmeseier 45-24.  Men den kampen er historie nå lagene starter på 0-0 på onsdag.

Dette sier to av kampens profiler foran onsdagens semifinale!

Foto: Jan Skaregrøm

Silje Waade (Vipers):

– Det å spille semifinale er en del av et mål om å komme til cupfinale og ta NM-gull.  Det som er spesielt med cupen er at det er en kamp som avgjør om du går videre eller ikke. 

– Vi har vist i år at vi er flinke til å ta alle lag på alvor.  Noe som har gjort at vi hittil i sesongen har spilt ganske bra mot lag som er antatt svakere enn oss.  Så det blir viktig at vi har samme inngang til denne kampen her, at hver kamp lever sitt eget liv. Selv om vi slo Fana med 21 mål første november, så er det alltid en ny kamp og ingenting fra forrige kamp kommer gratis i denne kampen her med feil innstilling.  Så det blir viktig å gå inn med samme innstilling som vi hadde sist og vis hvor skapet står hen, rett og slett.

– Det er håndball vi liker å spille og siden vi har fått spilt litt lite i Champions League i år, er spillelysten desto større i de kampene vi faktisk får.  Så det er nok en grunn til at vi har hatt så mye energi og lyst i alle kampene vi har spilt her hjemme i høst. 

– Det er alltid stas med semifinale, det er vinn eller forsvinn – så jeg gleder meg veldig til å spille den kampen på onsdag.

– Vi ønsker å fremstå med autoritet og en innstilling på at vi skal ta Fana på alvor.  Vi ønsker å sette bra fart etter.  Vi har en såpass bred tropp nå at vi kan løpe i 60 minutter hvis vi har lyst til det.  Og det synes jeg vi skal gjøre.  Samtidig som vi er nødt til å fortsette det gode forsvarsspillet som vi har vist i de fire siste kampene. 

Andrea M. Solstad (Fana):

– Dette er selvfølgelig veldig gøy, vi har aldri vært i en semifinale før.  Det er en spesiell situasjon, men vi hadde håpet på en annen motstander enn Vipers, selvfølgelig.  Det er jo gøy å kunne spille om en finale, det er motiverende – selv om det er mot Vipers.  Vi skal gi vårt beste.

– Vi var ikke spesielt fornøyd med kampen vi spilte mot Vipers 1. november, så vi har litt å revansjere.  Vi ønsker å prestere bedre enn det vi gjorde sist.  Vi skal i hvert fall ikke tape med så mange mål denne gang. 

– Jeg er spent foran kampen i Aquarama.  Jeg håper det blir en jevnere kamp og at vi får vist at vi virkelig ønsker å komme til den finalen.  Vi har aldri vært i denne situasjonen før hvor vi spiller om en plass i en finale, så det er motiverende for oss.

– Jeg håper at vi viser at vi er villig til å krige og gjøre det vi har snakket om på forhånd.  Det å løpe hjem blir viktig, så vi unngår de raske ankomstmålene som Vipers er så gode på.  Hvis vi får gjennomført det vi er enige om å gjøre, så tror jeg vi skal være fornøyd når dommerne blåser av kampen. 

Les også: Tar Vipers seg videre til nok en NMfinale?