Foto: Nøtterøy Håndball

To midt-uke kamper i 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
1. desember 2020

Vikhammer HK – Nøtterøy Håndball i Malvikhallen kl 17:00

Vikhammer var på nippet til å slå Falk Horten sist søndag, men det virket som om kreftene tok slutt da det var igjen knappe ti minutter av kampen. Nøtterøy måtte på sin side virkelig kjempe for poengene mot OSI forrige runde – den seieren var ikke sikret før i de siste minuttene av kampen.

Da Vikhammer var på besøk i Tønsberg tidlig i sesongen ble det hjemmeseier og to poeng til Nøtterøy. Siden den gang har hjemmelaget spilt på seg en del erfaring i 1.divisjon og selv om de pr i dag ligger på nedrykksplass så er det bare fem poeng opp til trygg grunn. Trekker vi inn litt statistikk, så ser vi at i gjennomsnitt har Vikhammer sluppet inn 32,2 mål på hjemmebane mens Nøtterøy har scoret i snitt 31 mål på sine bortekamper.

Før onsdagens kamp ligger Nøtterøy på tredje plass, to poeng bak ledende Kristiansand. Dette blir en viktig kamp for begge lag, hjemmelaget må vinne for ikke å bli hektet helt av i kampen om å få fornyet kontrakten i 1.divisjon, mens gjestene må vinne for å fremdeles henge med i toppen av opprykkskampen.

Kampen kan du også se på Direktesport.no

Sandnes – Falk Horten i Sandneshallen kl 18:00

Et blikk på tabellen viser at Sandnes ligger på syvende plass mens Falk Horten ligger på den siste kvalifiseringsplassen (for opprykk), tabellen viser og at det kun er fire poeng som skiller de to lagene.

For begge lag er det bare tre dager siden sist kamp. TIF Viking slo Sandnes mens Falk Horten (til slutt) vant over Vikhammer. Det er to normalt «snille» lag som møtes i Sandneshallen onsdag kveld – dette er ikke lagene med flest to-minuttere for å si det slik. På scoringssiden er det så godt som dødt løp mellom de to, da kun tre mål skiller.

Sandnes har ikke den beste hjemmestatistikken mens Falk Horten så langt har vunnet tre av sine fem bortekamper. Men det var Sandens som var sterkest da lagene møttes i Horten i midten av oktober.

Vil du se hvordan det går onsdag? Da stiller du inn på Direktesport.no