Foto: Fold Håndballklubb

Tidvis «Halloween-spenning» da Fold HK slo OSI lørdag kveld

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Fold – OSI 38-31 (17-14)

Studentene utligning til 3-3 etter drøye 4 ½ minutters spill. I løpet av den tiden hadde hjemmelaget allerede rukket å få en utvisning. En redning på streken hindret OSI i å ta ledelsen, isteden ble det kontring, felling, straffe og Fold ledelse 4-3.  Etter knappe ti minutter gikk hjemmelaget opp til 7-4, før en kantavslutning fra OSI reduserte til 7-5. OSI spilte til tider 4-2 i forsvar, da kan det fort bli luker og det ble det. Med Fold gjennombrudd og OSI forsvar på etterskudd ble det en to-minutter til OSI. Og påfølgende angrepsfeil fra Fold og tilsnakk til Fold benken. Med en mann mindre på banen reduserte likevel OSI til 7-6. Utvisningsperioden var knapt over før OSI igjen var på etterskudd og fikk en ny utvisning. Det kostet dyrt for OSI, for på få minutter var Fold fire mål foran og kampen passerte femten minutter.

OSI la time-out kortet på stillingen 11-6 og knappe 17 minutters spill. Det så ut til å virke for etter to raske kontringer fra OSI og i tillegg en straffe så var det igjen kontakt, og stillingen var 12-6. OSI fortsatt og på kanppe fire minutter gikk de fra 12-16 til 12-1. Et godt og/eller tøft Fold forsvar «ga» OSI en ny straffe og dermed utligning til 12-12. I tillegg fikk Fold en ny utvisning.  Da kom time-out kortet fra Fold og det var knappe fem minutter igjen til pause. Vi fikk ikke helt med oss hva som ble sagt under time-outen men den resulterte i alle fall i to kjappe Fold scoringer og ledelse 14-12. En heldig scoring knappe minuttet før pause gav Fold 16-13, før OSI reduserte til 16-14 rett etterpå. Med ett knallskudd fra Fold ble pauseresultatet 17-14.

OSI startet med redusering til 17-15 allerede etter få sekunder. Og med to kjappe påfølgende scoringer utlignet Oslo-laget til 17-17 før det var gått tre minutter av andre omgang. Det gikk hardt for seg ute på banen, her var ingen «kjære mor» og en litt for ivrig OSI spiller endte på to-minuttersbenken etter i overkant av fem spilte minutter og 18-17 ledelse til Fold. En ledelse som etter 8 minutter var blitt til 21-18 og økende. Ved halvspilt omgang var hjemmelaget fremdeles tre mål foran. For å gjenta oss selv, ledelsen var økende, og med åtte minutter igjen var stillingen blitt til 31-25 til Fold. Selv om hjemmelaget til slutt ble for sterke og oppgjøret endte 38-31, så var det kamp hele veien inn.