Slitekamp med mengder av mål – Norsk Topphåndball

Slitekamp med mengder av mål

Lørdag ettermiddag tok Fold i mot OSI til 1. divisjonskamp i Rykkinnhallen, og selv om dette var selveste Halloweenkvelden, ble det til tider skumlere enn mange hadde håpet på. Når Fold rykket fra og OSI hang i strikken, rant målene inn for gjestene fra Oslo og lagene var omtrent like langt. Først helt mot slutten opparbeidet hjemmelaget seg en ledelse som holdt kampen ut. 69 mål på 60 minutter, vitner om en kamp der ingen av lagene hadde fått toppkarakter i forsvarsarbeid.

Første omgang startet jevnt og etter de første 10 minuttene var hjemmelaget to mål foran. Etter drøyt halvspilt førsteomgang var Fold foran med 6 mål, på stillingen 12 – 6, og mange trodde vel hjemmelaget nå skulle takke for følge. Men fra 17 minutter og til drøyt 24 minutters spill, gikk gjestene fra 12 – 6 til 12 – 12. Hjemmelaget tok seg sammen mot slutten av omgangen, og kunne gå til pause med 3 måls ledelse 17 – 14.

Andre omgang startet litt i samme spor som den første, der hjemmelaget dro litt i fra, før gjestene fra Oslo jobbet seg opp i ryggen igjen. Målene fortsatte å renne inn i begge ender av banen, og først etter 17 minutters spill i andre omgang klarte hjemmelage å opparbeide seg en firemåls ledelse 24 – 20. Etter dette klarte aldri gjestene å tette luken og selv om de gik ut mann mot mann, dro hjemmelaget fra og kunne til slutt juble over 2 nye poeng og seier 38 – 31. En skikkelig sliteseier mot divisjonens bunnlag, der hjemmelaget kan være godt fornøyd med angrepsspillet, men neppe like fornøyde med forsvarsspillet. Men like fullt, det er poengene som telles opp til slutt og det var viktig å snu vinden etter tapet i Trondheim tidligere i uken.

KAMPFAKTA

Rykkinnhallen lørdag 31.10. kl. 16.00

Fold HK; Theodor Grøndahl 2, Mats Andreas Slaastad 7, Jørgen Jansrud 11 (2), Turls Holmdal 2, Theodor Sjøgren, Marcel Batyra, Gjert Christian Svendsøy 3, Anders Jansrud, Kristian Hansen Skaug, Christoffer Ryder Lislevand, Peter Dahl Christensen 9, Herman Kristoffersen 3, Andre Hilleren, Adrian Duric, Oscar Finvold, Joachim Halla Vigdal 1.

Toppscorer OSI: Jul Didrik Hvidsten Hansen 8 (5)

Utvisninger: Fold HK 4 x 2    OSI 4 x 2

Banens beste spiller; Fold HK – Mats Andreas Slaastad  OSI – Sondre B. Muffetangen