THW Kiel supercupvinnere etter Sagosen show – Norsk Topphåndball

THW Kiel supercupvinnere etter Sagosen show

De to tyske storhetene SG Flensburg-Handewitt og THW Kiel, møttes mandag kveld til dyst i ISS Dome i Düsseldorf. Hele fem nordmenn var involvert, men det var en trønder og en bergenser som kunne juble høyest da klokken tikket fulltid.

Lagene hadde en litt forskjellig inngang til kampen. SG Flensburg-Handewitt med nordmennene Magnus Jøndal, Torbjørn Bergerud, Gøran Søgaard Johannesen og Magnus Rød, tok en meget sterk seier mot Paris Saint Germain i Champions League.

Sander Sagosen og Harald Reinkind derimot fikk smake vreden til franske HC Nantes, og gikk på et stygt tap hjemme i Europas gjeveste klubbturnering.

Det var dermed knyttet stor spenning til mandagens oppgjør.

Spesielt da det var klart at Magnus Rød ikke kunne delta på grunn av skade.

Tett oppgjør

Rivalene fulgte hverandre tett fra første ballkast. Gjennom hele første omgang svingte matchen fram- og tilbake. THW Kiel sikret seg dog en ett-måls ledelse da det var spilt tretti minutter.

I andre omgang var det en svenske og en nordmann som skulle styre skuta for havneby-laget. THW Kiel leverte bunnsolid forsvarsspill, og fremover på banen briljerte Sander Sagsosen og Nicklas Ekberg.

De noterte seg tilslutt for sju scoringer hver.

Flensburg sjefen: -Ikke godt nok

«Sebraene» som THW Kiel kalles på grunn av sine svarte og hvite draktfarger, skapte en måldifferanse på tre. Den klarte aldri Flensburg å tukte nevneverdig. Hjemmelaget seilte ifra, og sluttresultatet ble 28-24.

Flensburg-trener Maik Maichulla var en skuffet mann etter kampen.

-Vi gjorde mye bra de første 45 minuttene av kampen, men det er ikke godt nok mot et verdensklasselag som THW Kiel. Vi bommer for mye, fortalte han til Flensburg sin hjemmeside.

Det var sesongens første trofe for Sagosen og THW Kiel. Mest sannsynlig ikke deres siste.

THW Kiel – SG Flensburg-Handewitt 28-24 (14-13)

Kiel: Nicklas Ekberg 7, Sander Sagosen 7, Magnus Landin, 4, Miha Zarabec 3, Domagoj Duvnjak 2, Partick Wieneck 2, Steffen Weinhold 2, Hendrik Pekeler 1, Harald Reinkind 1

Flensburg: Lasse Möller 5, Hampus Wanne, 4, Lasse Svan 4, Franz Semper 4, Mads Mensah 2, Gøran Johannesen 2, Sikosek Pelko 2, Jim Gottfridsson 1