Storseier til Vipers på Romerike – Norsk Topphåndball

Storseier til Vipers på Romerike

Det er ingen håndballkamper som er enkle, spesielt ikke på bortebane. Vipers Kristiansands supportere forventer nok at lage skal vinne alle kamper på norsk jord, men Romerike Ravens satt en liten støkk i bortelaget i den første omgangen.

Oppskriftsmessig var det Vipers som tok en knapp ledelse tidlig i kampen. Jana Knedlikova startet kampen forrykende, og den tsjekkiske kantspilleren satt inn fire av Vipers’ seks første scoringer. Både 2-4, 3-5, og 3-6 var signert Knedlikova, og det så ut som om jentene i rosa hadde full kontroll i Skedsmohallen.

Men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen. Maja Sofie Muri på linja og Karoline Strømberg fra bakspillerposisjon gjorde flere gode aksjoner, og da Vilde Johansen i målet, med god hjelp fra stengene, stoppet flere av Vipers sine forsøk var forspranget plutselig spist opp.

Det nærmeste hjemmelaget kom i den første omgangen var ett mål. Sarah Solheim sendte avgårde en suser fra langt bak i banen som føk i nettet bak en ellers god Andrea Austmo Pedersen. Med drøye seks minutter igjen av den første omgangen var stillingen 11-12.

Men så våknet de rosakledte litt til liv igjen. Scoringer fra Marketa Jerabkova, Nora Mørk, og Vilde Jonassen mot slutten av omgangen gjorde at Vipers kunne gå til pause med en 12-15 ledelse. Før han gikk i garderoben fortalte Ole Gustav Gjekstad direktesport.no at han var mindre imponert over presisjonen og konsentrasjonen til jentene sine.

Det var Gjekstads jenter som startet den andre omgangen best. Ragnhild Valle Dahl skaffet et straffe som Marketa Jerabkova omsatt i scoring. Og da Andrea Austmo Pedersen fant Jana Knedlikova med en perfekt kontringsball ledet Vipers plutselig med fem på Romerike.

Og nå gikk det slag i slag for Vipers. En Ragnhild Valle Dahl-scoring etterfulgt av to vakre Nora Mørk-scoringer gjorde at Vipers ledet med syv, og det var takk og farvel til det blåkledde hjemmelaget. Spesielt når effektiviteten til Ravens hadde forsvunnet i løpet av pausen. Både straffebom og skudd langt utenfor var dårlig medisin for hjemmelaget.

For Vipers var det flere spillere som viste seg frem i den andre omgangen. Spesielt Karine Emilie Dahlum var god. Hele syv scoringer endte Dahlum opp med etter å ha spilt veldig få minutter i den første omgangen. Det var ikke nok til å bli toppscorer. Det var det Jana Knedlikova som ble med sine åtte scoringer.

Hjemmelaget klarte heldigvis å stabilisere kampbildet litt. Maja Muri på linja og Karoline Strømberg, de to samme som i første omgang, tok ansvar offensivt og leverte flere scoringer hver. Sterke prestasjoner i en tøff periode av kampen.

Ledelsen hadde dog blitt altfor stor. Et Vipers som slet litt før pause tente på alle plugger etter hvilen, og sikret seg til slutt en seier med god margin på Romerike mot Ravens. 25-35 på en litt middels dag var et veldig godt resultat for Vipers-jentene.