Storhamar snublet etter pause og tapte fartsfylt kamp mot topplaget – Norsk Topphåndball

Storhamar snublet etter pause og tapte fartsfylt kamp mot topplaget

Storhamar hang med lenge, men midtveis i andreomgang rykket Herning-Ikast fra og Storhamar klarte aldri å hente seg inn igjen.

Det var en jevn start på kampen. Herning-Ikast var noen få mål foran og ledet 4-2 etter fem minutter. Da ti minutter var unnagjort var danskene oppe i 7-4-ledelse, men Storhamar spiste seg innpå og etter 14 minutter var stillingen 7-7.

Storhamar kunne ha vært i ledelsen, men hadde noen bomskudd det første kvarteret. De blågule hadde god fart i angrep og vartet tidvis opp med glitrende kombinasjoner i angrep. 24 minutter ut i førsteomgang lå Storhamar under 12-13. Ved pause var stillingen 16-14 til Herning-Ikast etter en særdeles fartsfylt førsteomgang.

Etter pause sørget Anniken Obaidli og Betina Rigelhuth for at Storhamar var ajour i målprotokollen, og stillingen var 17-17 tre minutter ut i omgangen. Mye slurv gjorde at Herning-Ikast kunne rykke fra, og åtte minutter ut i omgangen ledet danskene 21-17. Så kom Storhamar mer inn i matchen, og lå under med to (20-22) etter 11 minutter. Da tok Herning-Ikast timeout.

Det hjalp tydeligvis, for fire minutter senere ledet danskene 27-22. Herning-Ikast utnyttet Storhamars feil og fikk til dels svært enkle scoringer. 18 minutter ut i omgangen ledet Herning-Ikast 29-23. Så slo Storhamar tilbake og krympet ledelsen til fire mål (25-29). Med fem minutter igjen å spille ledet Herning-Ikast 32-26.

Sluttresultat: 27-35.