Det ble for tøft for Storhamar i mandagens Europaliga-kamp mot Herning-Ikast

Av: Norsk Topphåndball
31. januar 2022

En smule kamprustne og med flere kamper utsatt de siste ukene på grunn av Covid-19, var det endelig klart for kamp for Storhamar igjen.

– Det blir gøy å møte et så godt håndballag, for det er ett hakk opp sammenlignet med alle de internasjonale lagene vi har møtt til nå i år, sa treneren Kenneth Gabrielsen til klubbens egne sider før mandagens kamp mot Herning-Ikast.

Første omgang var jevn helt fra start, og først etter 20 minutter tok Storhamar sin første timeout. Fokuset i denne var at spillerne skulle ha disiplin og ikke stresse med avslutningene. Dette klarte jentene fra Hamar stort sett å leve opp til og tillot aldri at gjestene fikk det store overtaket.

Andre omgang var derimot preget av en del enkeltfeil og at de danske piker av en høyere klasse. Storhamar startet likevel godt og tok igjen tomålsledelsen på 4 minutter, men etter 8 minutter spilt ledet de danske plutselig med 4 mål Da ble det tatt ny timeout hvor en tålmodig Storhamartrener prøvde å roe ned jentene og oppfordret til kommunikasjon; bønnen var alle var informert om avtalene.

Timeouten hjalp litt, men som antatt var motstanderen hakket bedre og Storhamar klarte aldri å ta igjen ledelsen. Herning-Ikast vant til slutt med hele 8 mål og Storhamar ligger fortsatt på 3. plass i gruppen, med 2 poeng etter tre kamper spilt. De to beste går videre til kvartfinalen.

Sett alt i alt spilte Storhamar en god kamp, med til tider bra forsvar og gode angrep. Det er mye bra spill å ta med seg til Danmark, når de på lørdag 5. februar skal møte Herning-Ikast igjen. Før den tid møter de også Oppsal borte, her hjemme i Rema 1000-ligaen.

KAMPFAKTA

EHF European League, gruppe C
Storhamar – Herning-Ikast Handbold 27-35 (14-16)
Boligpartner Arena
Toppscorer Storhamar: Maja Jakobsen – 5 mål
Toppscorer Handball Club Lada: Sarah Iversen – 6 mål
Utvisninger: Storhamar 5x2min, Herning-Ikast Handbold 5x2min

Les mer om EHF European League her.Se fullstendig kamprapport her.