Sterk Sola-seier i Europa-comeback! – Norsk Topphåndball

Sterk Sola-seier i Europa-comeback!

En tett og jevn første omgang, men etter pausen var det laget fra Sola som førte an! En Åsenhall med 680 entusiastiske supportere gav en fantastisk ramme rundt klubbens comeback i europeisk selskap.

Live Rushfeldt Deila fikk gleden av å sette vår første scoring i EHF European League 21/22, før Hege doblet ledelsen like etter. Russerne svarte på tiltale, og første omgang ble en jevn affære mellom to lag som fulgte hverandre tett. Publikum fikk også se to tøffe lag som fikk spille tøft og fysisk – og fartsfylt håndball.

Til pause hadde Kuban Krasnodar tatt over ledelse med kun ett mål, og tavla viste 12-13.

I andre omgang gikk Sola ut i et forrykende tempo. Hjemmelaget scorte seks mål mot russernes ene – og hadde dermed tatt over ledelsen 18-14. Publikummet fikk se et Sola-lag som tidvis spilte fantastisk angrepsspill, og samtidig sto tøft og solid bakover mot Kuban.

En periode lå Sola hele syv mål foran, og hadde god kontroll på kampen. Dessverre slapp Kuban litt mer inn i kampen de siste fem minuttene, og klarte å kneppe litt innpå. Til slutt ble det seier til Sola 37 – 33.
Vår beste spiller ble Live Rushfeldt Deila, som endte på totalt 12 nettkjenninger.

Nå venter ett spennende borteoppgjør i Krasnodar neste søndag, hvor vi igjen må møte med fullt fokus for å kunne sikre oss sammenlagt seier, og gå videre til en eventuell tredje kvalifiseringsrunde.