Sola videre i NM – Norsk Topphåndball

Sola videre i NM

Onsdag kveld var det klart for å starte NM 2021 for Solalaget.

Motstander var 1. divisjonslaget Randesund fra Kristiansand, i Sukkevann Idrettshall.
Kampen startet oppskriftsmessig, med to raske mål av Pia og Live. Men kun få minutter etterpå utliknet hjemmelaget, før de gikk opp i ledelsen etter 8. minutter.

Resten av omgangen fremsto rotete, og Sola sleit med å finne eget spill. I tillegg var Randesund sultne på å bite fra seg, og midtveis i omgangen sto det uavgjort før igjen sørlendingene drog litt i fra og skaffet seg en ledelse. Steffen tok en time-out, for å få justert spillet – som hjalp da Sola de neste minuttene igjen fant nettmaskene og syv minutter før pause utliknet til 11 – 11. De siste minuttene fortsatte i samme spor, der vi ikke helt fant ut eget offensivt spill, og lagene fulgte hverandre tett. Til pause sto det 16 – 15 til hjemmelaget.

Heller ikke 2. omgang startet med ett Sola-lag som jobbet bra sammen i angrepsspillet sitt. Jentene klarte ikke å riste av seg Randesund, og lagene fulgte hverandre tett. Hjemmelaget gikk på ett par utvisninger og personlige feil i angrep, og denne sjansen viste Sola seg å utnytte. Etter halvspilt omgang hadde laget i gult og sort snudd kampen, og skaffet seg en ledelse 21 – 26.

Sola førte kampen siste halvdel, og Randesund klarte aldri å tette luken. Til slutt sto det 29 – 37 på resultattavlen, og vi er videre i NM.

Ekstra kjekt var det at våre tre debutanter fra Sola J05 fikk sine første minutter på banen de siste spilleminuttene, og at Thea Kristensen også scoret sitt første mål på seniornivå. Vår beste spiller ble kåret til Live Rushfeldt Deila.

Nå venter Tertnes borte, førstkommende søndag i Åsane Arena. Kampen blir sendt på TV2, og kampstart er klokken 20:30.