Slo tilbake i thriller mot Frankrike – Norsk Topphåndball
Veronica Kristiansen (t.v.) var tilbake i godt, gammelt slag mot Frankrike og noterte seg for 9 scoringer.

Slo tilbake i thriller mot Frankrike

Veronica Kristiansen storspilte da håndballjentene fortsatte seiersrekken i Golden League.

I andre Golden League-kamp for håndballjentene ventet regjerende europamester Frankrike. Etter en imponerende oppvisning mot Danmark på torsdag, var det motstand av et litt annet kaliber som stod på motsatt banehalvdel i Arena Randers. For Camilla Herrem spilte det ingen rolle – etter ni minutter hadde hun scoret fem mål, ett mer enn Frankrike.

I duellen mellom det som skal være to forsvarslag, var det angrepsspillet som imponerte mest i første del av kampen. På det meste ledet Norge med fem mål på stillingen 12-7 etter Stine Bredal Oftedals 501 scoring for landslaget. Men så ville Frankrike vise at de også blir å regne med i mesterskapet i desember etter en skuffende 13. plass i fjorårets VM. Offensivt og klokt forsvarspill fremprovoserte tekniske feil hos de norske jentene, og Frankrike kunne gå opp i en tomålsledelse. Heldigvis fulgte Sanna Solberg opp Herrems gode prestasjon fra venstre kant, og sikret 16-16 til pause.

I andre omgang fortsatte Norge å vise gode kvaliteter i angrepsspillet. Veronica Kristiansen var tilbake i godt, gammelt slag etter kampen mot Danmark, og slo tilbake med syv scoringer etter pause. Dermed bidro hun til at Norge beholdt en knapp ledelse hele andre omgang. Det gjorde også Emily Stang Sando, som gjorde flere viktige aksjoner mot slutten av kampen. Frankrike fikk muligheten til å sikre uavgjort i siste spilleminutt, men matchballen endte over mål og håndballjentene vant 29-28. Dermed har håndballjentene fått en perfekt start på oppkjøringen til EM i desember.

I morgen møter håndballjentene Montenegro kl 15.00. Kampen ser du på TV2 og TV2 Sumo.