Sagosen og Reinkind toneangivende i Kiel-seier – Norsk Topphåndball

Sagosen og Reinkind toneangivende i Kiel-seier

Sesongens første Champions League kamp ble av det tøffere slaget for Sander Sagosen & THW Kiel. Borteoppgjøret mot hviterussiske Meshkov Brest ble ingen «Walk in the park» for de regjerende mesterne.

Onsdag kveld ble den første runden i Gruppe A spilt. I gruppen befinner det seg flere europeiske storheter som MOL-Pick Szeged, Aalborg Handbold, HC Vardar 1961 og forhåndsfavorittene THW Kiel.

Sander Sagosen og Harald Reinkind var en del av laget som vant Champions League forrige sesong, og er store favoritter til å vinne Gruppe A. Første hinder var den tøffe bortekampen mot Meshkov Brest.

Det var dog det tyske storlaget som startet kampen best. Da klokken tikket tolv minutter av første omgang, økte Sander Sagosen ledelsen til tyskerne som nå var foran med fire mål. Den ledelsen skulle bli nesten hentet igjen av hjemmelaget iløpet av 3 målrike minutter, og da tavlen viste 15:29 var stillingen blitt 10-11.

Lagene skulle følge hverandre tett gjennom den første halvtimen, og Kiel slet med å riste av seg hviterusserne.

Rett før pausesignalet lød, satte svenske Nicklas Ekberg inn sitt syvende mål for kampen. Sagosen & co ledet med tre mål, 15-18.

Ekberg «on fire»

Andre omgang fortsatte i samme tempo som den første. THW Kiel klarte ikke å riste av seg et heltent Meshkov, og hviterusserne klarte ikke komme nærmere enn et mål.

Omgangen bølget frem og tilbake, men etter førtito spilte minutter fikk bortelaget en luke, 19-25. Men etter en mindre sterk periode av de tilreisende, måtte Kiel-trener Filip Jicha ta timeout. Rett før hadde «playmakeren» Stas Skube redusert til 22-25.

Meshkov Brest kom aldri nærmere enn å ligge to mål bak tyskerne ut omgangen. Nicklas Ekberg fortsatte å sette inn scoringer fra både straffemerket og kanten. Sander Sagosen fastslo sluttresultatet med sin sjette scoring, 30-33.

Neste Champions League runde får den tyske storheten norske Elverum Håndball på besøk.

Meshkov Brest : Stanislav Kasparek 6, Stas Skube 6, Mikikta Vailupau 6, Viachaslau Shumak 4, Vladimir Vranjes 3, Andrei Yurynok 3, Dmitrii Santalov 2.

THW Kiel : Niclas Ekberg 11, Sander Sagosen 6, Harald Reinkind 4, Rune Dahmke 3, Miha Zarabec 2, Steffen Weinhold 2, Magnus Landin 2, Domagoj Duvnjak 1, Hendrik Pekeler 1, Patrick Wiencek 1.