Foto: Einar Kvalheim

Runde 13; – Seks lag skal krige om poengene

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
8. januar 2022

Molde – Fredrikstad Bkl i Molde Arena kl 18:00

Noe overraskende vil noen hevde, gikk Molde på et borte tap mot Tertnes onsdag kveld. Men de er fremdeles bare to poeng bak bronseplassen, der vi finner Sola. Tapet for Tertnes var Moldes første poengtap etter at nettopp Sola slo Molde, i Molde, i slutten av oktober. Søndag venter Fredrikstad hjemme i Molde – en kamp som hjemmelaget bør ta poeng i om de ikke skal miste kontakten med medaljene.

Fredrikstad kommer til Molde med 10 poeng på 12 kamper, og akkurat innenfor sluttspillet. Men lagene bak puster jentene fra plankebyen i nakken så for ikke å havne i kvalifiserings-gruppen så trenger de poeng. Fredrikstad avsluttet første del av sesongen med tap for Fana på hjemmebane.

Og ser vi på statistikken fra de siste årene så har Fredrikstad et aldri så lite overtak på hjemmelaget i Molde Arena. Etter fire møter står Fredrikstad igjen med syv av åtte mulige poeng. Hvordan går det søndag ettermiddag? Logg inn på Direktesport.no (krever abonnement) for å følge oppgjøret. Eller sjekk ut hjemmelaget sine sider for informasjon om billettsalg og/eller koronarstriksjoner.

PS: Lagene møttes sist i semifinalen i NM, der Molde trakk det lengste strået og får møte Vipers til NM-finale i mai.

Byåsen Håndball Elite – Follo HK Damer i Kolstad Arena kl 18:00

Byåsen har stort sett vunnet på hjemmebane denne sesongen, dvs om vi ser bort ifra de to første kampene. På bortebane har det gått litt tråere, men de avsluttet første halvdel av sesongen med tre to-poengere på rappen, og av de tre var altså to på bortebane. Byåsen tok juleferie med tre-måls seier over Oppsal, og så langt trygt plassert på syvende plass på tabellen.

Follo tok mesterskaps-/jule ferie med å innkassere tre poeng på to kamper, uavgjort mot Oppsal og seier over Flint Tønsberg. Begge to på hjemmebane. På bortebane har det blitt tøffere, og Follo mangler ennå det å ta poeng borte. Og pr i dag så ligger de nederst på tabellen med kun tre poeng etter tolv kamper.

Sist de to lagene møttes i liga-sammenheng (sesongen 2019/20) ble det borteseier i begge kampene. Følg med på Direktesport.no (med abonnement) hvordan det går nå etter mesterskapspause og juleferie. Eller du følger med på hjemmelaget sine sider for informasjon om bilettsalg og/eller koronarestriksjoner.

Fana – Oppsal i Fana Arena kl 18:00

Hjemmelaget ligger an til en historisk god sesong og i skrivende stund ligger de på femteplass med femten poeng på tolv kamper. Og kun tre poeng fra bronsemedaljen. Fana har «hentet tilbake» tidligere kaptein Sofie Vinde Norum i Maren Eriksen Langøs skadefravær. Sofie var med på å slå Fredrikstad på bortebane i siste kamp før pausen. Skal Fanajentene holde lagene bak seg på betryggende avstand og samtidig ikke miste ryggen på Molde så er seier «eneste» alternativet for jentene fra Bergen Sør.

Oppsal-jentene gikk inn i mesterskapspausen med et lite tap for Byåsen, men sist de var i Bergen tok de sin foreløpig siste to-poenger i møtet med Tertnes. Søndagens gjester i Fana Arena ligger i skrivende stund på en av de tre kvalifiseringsplassene, men med kort vei opp til trygg plass. Oppsal jentene har med andre ord alt å kjempe for i søndagens kamp.

Statistisk sett har hjemmelaget tatt seieren i alle oppgjørene mot Oppsal, så nær som i det første møtet mellom de to i 2018/19 sesongen. Spørsmålet denne søndagen er om Oppsal greier å snu dette? Det ser du på Direktesport.no (med abonnement) eller følg med på hjemmelaget sine sider for informasjon om ev bilettsalg og/eller koronarestriksjoner.