Neste sesong er Marie Aas tilbake i AGF. Foto: Erik Laursen

Returnerer til nyopprykkede AGF Aarhus

Av: Svein André Svendsen/NTH

Tidligere Grane-spiller Marie Aas returnerer til AGF Aarhus etter ett år i Hadsten i dansk 1. divisjon.

Målvakten fra Arendal prøvespilte for AGF da hun gikk siste året på videregående. Etter skoleslutt reiste hun til Danmark og har spilt to sesonger i nabolandet.

Hun begynte i AGF Aarhus, før Hadsten viste interesse da AGF rykket ned. Det ble med ett år der, for neste sesong er hun tilbake i AGF.

Ved siden av håndballen studerer hun til tannlege i Aarhus, der hun er ferdig med det første av fem år.

– Jeg trives godt i miljøet i AGF. Treneren er den samme og noen av mine beste venninner spiller i klubben.

Hun hadde vurdert å bli da klubben rykket ned, men likte treningsmentaliteten i Hadsten og valgte å skifte. Overgangen ble imidlertid tøffere enn hun så for seg. Det var noe som ikke passet helt spillemessig, og etter jul skjedde det ting i klubben som ikke ble håndtert slik hun ønsket. Da mistet hun litt tillit til opplegget som hadde blitt presentert for henne, og hun ønsket seg tilbake til AGF, som hadde rykket rett opp igjen.

Den siste måneden har hun vært tilbake i Danmark, der de har hatt fysisk trening.

– Vi har vært i mindre grupper for å holde oss innenfor forskriftene. Nå har de åpnet for at vi kan komme tilbake i hallen, men vi venter på at de skal åpne, sier 20-åringen.

Denne sesongen har Marie Aas spilt i Hadsten. Foto Erik Laursen

AGF Aarhus er partnerklubb med Aarhus United, som spiller i ligaen i Danmark. Aas trente litt med elitelaget da hun var i AGF, der blant annet Line Ellertsen spiller. Hun er ett år eldre enn Marie Aas.

– Jeg vil gjerne spille i ligaen. Det hadde vært gøy! Det er det som er målet, men jeg er fortsatt ung og har fortsatt mye å lære.

Neste sesong blir det tre målvakter i AGF. Aas fikk mye mer spilletid enn forventet det første året i Danmark, og forventer litt mer kamp om spilletiden neste sesong.