Line Ellertsen. Foto: Privat

Har brukt pausen til å jobbe med spensten

Av: Svein André Svendsen/NTH
7. mai 2020

Line Ellertsen har brukt muligheten i coronapausen til å jobbe med spensten, slik at hun kan spille hurtigere og mer eksplosivt.

– Jeg er ikke så høy, så jeg må bruke spensten for å hoppe høyere enn forsvarsspillerne. Jeg har hatt fokus på det og gjort det beste ute av coronapausen, forteller 21-åringen.

I Aarhus United har det gått bedre enn forventet i forhold til hennes egen utvikling.

– Jeg har fått mye tillit på laget og spilt minst 30 minutter i hver kamp. Det er tøffere motstand i den danske ligaen, så bare å klare å finte forbi gode forsvarsspillere har jeg utviklet meg på, sier hun.

Den siste halvannen måneden har hun vært i Stavanger.

– Jeg studerer ikke ved siden av håndballen, så det blir lange dager. Nå bor jeg hos foreldrene mine, men er også heldig som har kjæresten nærmere enn vanlig. Han ser jeg nesten aldri når jeg spiller i Danmark, så det er fint.

Treningsmessig føler hun at hun har prøvd de fleste skogsløypene i området.

– Det blir mye trening med kroppsvekt og løping i skogen. Jeg må være kreativ. Jeg kjenner at det begynner å ta på å trene uten laget. Jeg savner å trene sammen med de andre på laget og kaste ball med dem igjen.

Hun kom til Aarhus foran denne sesongen. Hun synes det er en kjempefin by å bo i og synes det har gått over all forventning også sportslig.

– Jeg var litt redd for at jeg skulle få hjemlengsel, men det har vært et kjempebra år. Det har gått litt opp og ned, vi har hatt noen gode og noen dårlige kamper, men i det store bildet har det gått bra, synes hun.

Line Ellertsen. Foto: Privat