Foto: Njål Arnar Johansen

REMA 1000-ligaen presenterer «Kampen(e) for tilværelsen»

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
23. november 2021

Kolstad – Bergen i Kolstad Arena kl 18:00

Kolstad spiller for bedre tider og trenger poengene for å komme seg over kvalifiserings-streken. Bergen trenger i enda større grad en seier om de skal ha et håp om å komme seg bort fra direkte nedrykk før det er for sent.

Hjemmelaget har et tap og en seier på de to siste oppgjørene. De tapte med stor margin for Haslum før de slo Sandefjord med ett lite mål for en uke siden. Etter den kampen skriver Kolstad at «med tanke på den beskjedne poengfangsten vi har sikret oss så langt, er de ingen grunn til annet enn å være meget tilfreds med de to poeng. Og vi har ikke glemt at vi ikke tok poeng mot Sandefjord i Jotunhallen forrige sesong»

Bergen har ikke tatt poeng siden de spilte uavgjort mot Haslum for en liten måned siden. De reiser til Trondheim med klar målsetning om å rette opp «bare nesten» fra kampen mot Drammen for en uke siden. Etter kampen mot Drammen sa Bergen på sine sider «kort oppsummert så var det «bare nesten» i dag i en kamp vi er på høyde med Drammen i 40-45 minutter. Forskjellen er hjemmelagets ekstra gir og rutine, noe som Bergen Håndball tilsynelatende mangler i kveld, dessverre».

Her blir det fort kampen for tilværelsen. En kamp du ser i Kolstad Arena med billetter kjøpt i appen til hjemmelaget. Men vil du se den i fred og ro klikker du inn på Direktesport.no (krever abonnement)


Her kan du se hva TettPå redaksjonen tenker om onsdagens kamer i REMA 1000-ligaen

TettPå håndball – hver tirsdag kl. 18.00 på våre Facebooksider
Se alle episodene her

Fjellhammer – Haslum HK i Lørenskoghallen kl 18:00

Både Fjellhammer og Haslum ligger litt utsatt til i «kvalifiseringsgruppen». Hjemmelaget har åtte poeng mens bortelaget ligger på både plassen og poenget bak. Men det er ikke så mye som skal til før den ene eller den andre klatrer på tabellen. For Fjellhammer sin del så er det i skrivende stund bare to poeng opp til trygg grunn.

Fjellhammer har slått både Drammen og ØIF Arendal denne sesongen, i forrige kamp slo de Kristiansand med det ene nødvendige målet.

Haslum har med sine tre to-poengere variert noe denne sesongen, men de har vunnet de to siste oppgjørene sine. Blant annet slo de til med stor seier over Kolstad for en knapp måned siden før de i forrige runde slo Nøtterøy med halvparten så mange mål som de slo Kolstad med.

Fjorårets kamp mellom disse to var det Fjellhammer som kom best ut av, går det samme vei i år? Det ser du i Lørenskoghallen (billettene finner du her) eller på Direktesport.no (krever abonnement).