Reistad imponerte stort, og topplagene vant! – Norsk Topphåndball

Reistad imponerte stort, og topplagene vant!

Etter runden 1. divisjon.
Kamper spilt lørdag 14. og søndag 15. november.

Spilt søndag 15. november:

CHARLOTTENLUND – VOLDA  28-35  (11-17)

Hvem skulle ha trodd at Volda skulle være involvert i en såpass målrik kamp!  Sist spilte de 19-19 mot Fjellhammer (38 mål).  I denne kampen scoret de nesten like mange ganger alene.  Det var hjemmelaget som tok føringen fra start og ledet 4-1.  Volda snudde til resultat 4-7 og beholdt en solid ledelse resten av kampen.  På stillingen 20-25 etter 43 minutter stod kampen og vippet, men en scoring av linjespiller Fride Heggdal Stølen drepte spenningen.  Volda har nå større bredde i laget og backrekka Ingrid Jamtli Rye, Sara Dögg Hjaltadottir og Ingeborg Furunes imponerte.

Mestscorende for Charlottenlund:  Mia Kristine Strand 8, Ingeborg Rolseth Holt 8, Kaja Rime Aavik 4, Ine Sagosen 3.

Volda:  Kine Kvalsund 9, Ingeborg Furunes 7, Sara Dögg Hjaltadottir 7, Ingrid Jamtli Rye 5, Fride Heggdal Stølen 5.

BB:  Mia Kristine Strand (Charlottenlund) og Kine Kvalsund (Volda).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

GJERPEN – REISTAD  21-31  (8-18)

For en utvikling dette unge Reistad-laget har gjort på noen korte høst-måneder.  Fra å være totalt avhengig av Sofie Celius i starten av sesongen, har nå alle spillerne tatt sjumilssteg og Reistad fremstår med matchvinnere på alle spillerposisjoner.  Og ikke minst, Reistad spiller disiplinert og jentene holder seg trofast til avtalene og venter på mulighetene.  Tuva Marie Skar på høyreback var rå i denne kampen og satte ballen i mål 10 ganger.  I kveld var Lierlaget dyktige til å involvere både linje- og kantspillerne og som de opptrådde i dag er det ingen tvil om at dette laget spiller i 1. divisjon også neste sesong.  For Gjerpen var dette sesongens fjerde tap og nå ligger de faktisk på nedrykksplass.

Mestscorende for Gjerpen:  Oda Olsen 5, Rikke Marie Grave 4, Sara Ashuri 3, Katinka Lillevik 3.

Reistad:  Tuva Marie Skar 10, Mira Solberg Normannsen 6, Henriette Jarnang 5, Dana Björg Gudmundsdottir 3.

BB:  Kamilla Røed (Gjerpen) og Tuva Marie Skar (Reistad).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BÆRUM – ÅLGÅRD  25-24  (12-9)

Etter at Bærum hadde ført hele oppgjøret, kunne Ålgård ha kommet opp på uavgjort, men det ble miss på det siste skuddforsøket i kampen.  Det var lite mål det første kvarteret i Nadderud Arena, da var stillingen 5-4.  Snart tok hjemmelaget initiativet og ledet med stort sett 3 mål helt til mot slutten av kampen.  Da to minutter gjenstod reduserte Ålgård til ett mål bak på stillingen 24-23.  Anette Sundal ble matchvinner for Bærum da hun satte inn ledelse 25-23.  Ålgård rakk bare å score en gang til og dermed endte kampen med ettmålsseier til Bærum.  Hjemmelaget viser styrke som tar hjem nok en seier mot en god motstander.

Mestscorende for Bærum:  Ane Røneid Rustad 4, Thea Karlshaugen Pettersen 5, Elsa Marie Åsberg 3, Marte Figenschau 3.

Ålgård:  Elise Pedersen 6, Margit Lidal 5, Hanne Svela 4.

BB:  Ane Røneid Rustad (Bærum) og Elise Pedersen (Ålgård).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FJELLHAMMER – LEVANGER  19-28  (9-13)

Levanger imponerer igjen og tar to nye poeng i sin comebacksesong i 1. divisjon.  Mot Fjellhammar tok de inititiativet tidlig og lot aldri hjemmelaget komme ajour.  Og økte ledelsen gradvis utover i andre omgang.  Nå snuser laget på kvalikplass.

Mestscorende for Fjellhammer:  Henriette Jack Larsen 5, Albertine Schaug Ellevold 3, Celine Svendsen 3.

Levanger:  Arja Sørli Døsvik 7, Runa Heimsjø Sand 6, Elisabeth Hammerstad 5.

BB: Christine Glasø (Fjellhammer) og Runa Heimsjø Sand (Levanger).

Spilt lørdag 14. november:

GRANE – FOLLO  25-33  (10-19)

Follo slo kraftig tilbake etter nedturen mot Randesund sist og fremstod som et solid lag som var målfarlige på alle spillerposisjoner.  De har Mina Hesselberg (8 mål) og Andrea Sandkvist Fossli (6 mål) som vet å utnytte sine sjanser, bare de får gode arbeidsforhold.  Playmaker og lagets viktigste spiller Tilde Alræk er ute med en meniskskade men det lot ikke til å hemme Follo i denne kampen.  Julie Hattestad tok nødvendig ansvar på midtbacken og styrte 1. divisjons beste lag til 8-målsseier på Sørlandet.

Mestscorende for Grane: Anna Clara Fjellheim 6, Iben Ruud 5, Fanny Skindlo 4, Susanne Denise Pettersen 4, Line Homdrom Rusten 3.

Follo:  Mina Hesselberg 8, Andrea Sandkvist Fossli 6, Julie Kristine Hattestad 5, Maria Keiserås Haugen 3, Silje Alvestad 3, Maren Sofie Tefrum 3, Mirela Gjokokaj 3.

BB:  Fanny Skindlo (Grane) og Hilde Søyseth (Follo).