Nærbø med solid bragd mot Baia Mare – Norsk Topphåndball

Nærbø med solid bragd mot Baia Mare

Lørdag ettermiddag sikret Nærbø seg et godt utgangspunkt med seier på hjemmebane i den første finalen i EHF European Cup mot rumenske Baia Mare.

Nærbø hadde for anledningen flyttet – og tatt med seg halve Jæren – til DNB Arena i Stavanger lørdag ettermiddag. Grepet var utvilsomt med på å hjelpe jærbuene frem til en sterk finaleseier mot rumenske Baia Mare. Stemningen var elektrisk, slik det skal være når det kjempes om historiske titler.

Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, men mot slutten fikk kommende ØIF Arendal-trener Heine Jensen og hans gutter et lite forsprang. Theodor Svensgård viste klasse ved en rekke anledninger og høyrekanten var sammen med Vegard Bakken Øiens redninger direkte avgjørende for at Nærbø kunne gå til pause med 15-12.

I andre omgang ble Svensgård byttet ut med Tord A. Lode. Lode, som for øvrig satt inn jærbuens avgjørende straffekast mot Drammen i semfinalen, takket for tilliten og scoret jærbuenes to første scoringer etter hvilen. Nærbø slet lenge med å få has på gjestenes Stevan Vujovic. Storskytteren trivdes godt i DNB Arena, men etter ti minutters spill pådro rumernens storskytter seg direkte rødt kort etter å ha vært vel ufin med Lars Sigve Hamre.
Publikum i DNB Arena kokte nærmest over da nevnte Lode løp inn 23-18 etter 45 minutters spill i undertall. Etter 47 minutter spill leverte Tord Haugseng en suser av de helt sjeldne til 24-19.

Selv om rumenerne mistet sin storskytter, ga ikke hans lagkompiser opp og krabbet stadig opp helt i ryggen på jærbuene. En sterk avslutning gjorde at Nærbø vant med fire mål og 29-25. Dermed reiser Nærbø til Romania med fire måls forsprang neste helg.

Tord Haugseng (9) og Andreas Horst Haugseng (6) ble mestscorende for Nærbø. Andreas Horst Haugseng ble kåret til Nærbøs beste spiller.

Baia Mare er kjent for å være et solid hjemmelag og det blir garantert en knalltøff returkamp og finale i Romania for Nærbø neste helg. Den kampen spilles lørdag 28. mai kl. 15.00

Det er for øvrig for første gang Nærbø spiller en europeisk klubbturnering og kan således bli historiske ved å vinne turnering på første forsøk.