Foto: Øystein Syversen

Marte Figenschau stod fram i cupkampen mot Sola

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
15. oktober 2020


Linjespiller Marte Sirèn Figenschau (20) er en av talentene på Juniorlandslaget LK00 og har allerede en lang seniorkarriere bak seg i Glassverket, Larvik, Fredrikstad.  Nå spiller hun for Bærum Topphåndball og i gårsdagens 1/8-delsfinale yppet 1. divisjonslaget seg mot Sola og holdt følge med REMA 1000-ligaens formlag.


Marte scoret 8 ganger og er overlykkelig for at hun nå er i en klubb hvor hun også får brukt sine offensive egenskaper.

– Jeg kjenner at det er deilig å komme til en klubb hvor jeg får spille begge veier!   Det er gøy å få en sentral rolle i et nytt ungt lag. Jeg føler jeg selv er sterkest defensivt, men nå har jeg fått spille begge veier.  Det er bra for min utvikling å kunne være toveisspiller, sprudler hun.

– Jeg fikk ikke spille så altfor mye da jeg var i Larvik og Fredrikstad og jeg var også skadet i perioder i begge klubbene.  Det har vært greit for meg å komme til en klubb hvor jeg får mye tillit og ikke bare må stå i forsvar. 

Foto: Øystein Syversen


Ga Sola god kamp

I gårsdagens NM-kamp borte mot Sola ble hjemmelaget tatt på sengen av et godt forberedt 1. divisjonslag og slet lenge med å ta initiativet i kampen.  Det stod uavgjort 11-11 ved pause og Bærum var i ledelsen 15-13 da det gjensto 20 minutter av kampen.

– Vi var innstilt på at det kom til å bli en tøft og vi sa før kampen at vi ikke har noe å tape og at det er mye morsommere å spille en kamp hvor vi kan gi de litt konkurranse og bevise at vi kan hvis vi vil.  Gi de litt matching – det synes jeg vi klarte, smiler hun.

– Vi fikk satt forsvaret bra i begynnelsen av første omgang.  Vi dro ned tempoet der vi kunne, for vi vet at Sola er gode på å løpe.  Så fikk vi brukt godt tid til å sette opp ordentlige etablerte angrep.  Og det fungerte!

– Jeg regner med at Sola nok hadde tenkt tanken om at det kom til å bli en lett match, det er for så vidt ikke så rart siden de har startet så bra i REMA 1000-ligaen og vi er et 1. divisjonslag.  Men det var gøy å kunne henge med såpass lenge i kampen.  De siste ti minuttene lå vi under med tre mål, og det var fortsatt en mulighet og vi kjempet godt hele veien inn, selv om det ikke holdt. 

Foto: Øystein Syversen


Byttet klubb

Etter fjorårssesongen fant Marte Sirèn Figenschau ut at hun ønsket å studere på Norges Idrettshøgskole i Oslo.  Hun fant da ut at å pendle til Fredrikstad ble for langt og så etter klubber i Oslo-området. Og endte opp i Bærum.  Det valget Marte gjorde der er nok Bærum Topphåndball godt fornøyd med. 

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot i Bærum Topphåndball.  Selve klubben er et lag som er en satsing av klubber i området.  Det har vært gøy å være med på å starte opp et helt nytt lag, forteller hun entusiastisk.

– Vi har hatt en god start i 1. divisjon og har tatt 5 av 6 poeng.  Vi er en gruppe med spillere som har det veldig lyst til å gjøre det bra og som jobber for hverandre. 


Møter Volda på søndag

– Nå gjelder det å ta med seg alt det gode vi gjorde i går og jobbe videre med det som ikke var så bra.  Og så handler det om å omstille seg til søndagens kamp mot Volda, som er et bra lag.  Hvis vi kan komme opp på det nivået vi var i går, så har jeg absolutt tro på en gøy kamp mot Volda. 

– Men det er noe annet å være totalt underdogs og ha lave skuldre og kunne slippe seg løs, som i går mot Sola, enn det å møte et lag som er jevnt med oss, avslutter hun. 


Ny episode ute nå!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Ny-episode-ute-na-84-1024x537.png