Foto: Erik Laursen

Marielle Martinsen stortrives i Danmark: – Jeg skal ikke hjem med det første!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
14. februar 2022

Marielle Martinsen nyter tilværelsen som håndballproff i Danmark.  Dette er hennes andre sesong i Aarhus United.  Hun reiste fra 100% stilling i en sivil jobb og spill i Aker til en ny tilværelse hvor hun kan ha fullt fokus på håndball.

– Jeg merker på meg selv at jeg har mer overskudd, både på trening og i kamp, sprudler Marielle Martinsen (26).  – Jeg har mulighet til mer fri sammenliknet med situasjonen jeg hadde i Norge hvor jeg jobbet 100% og spilte håndball ved siden av.

– Jeg trives i byen og i laget, i leiligheten, ja alt mulig egentlig, så jeg skal ikke hjem med det første, tenker jeg. 

Foto: Erik Laursen


Marielle fant seg raskt til rette i sin nye tilværelse etter å ha flyttet til Danmark sommeren 2020.

– Det var ekstremt morsomt i førstesesongen i Bambusa Kvindeligaen i fjor, hvor alt var nytt og jeg opplevde mange inntrykk.  I år har jeg kommet enda mer inn i laget, vil jeg si.  Og så kjenner jeg spillerne jeg møter og vet mer hva som skal til for å lykkes. 

Hvordan opplever du å spille i den danske ligaen?

– Det er sinnsykt gøy, sier Marielle ivrig.  – Det er mer opplegg rundt kampene og flere tilskuere, så det er mer liv.  Og så er det flere jevne kamper og man har mulighet til både å spille jevnt med topplagene og gå på en smell mot bunnlagene.  Man må forberede seg til hver kamp, det er utfordrende, men gøy. 


På treningene øver Marielle og lagvenninnene mye på samarbeid mellom forsvar og målvakt.  Og i og med at Aarhus har mange gode duellspillere, vies mye av treningen til isoleringsspill i angrep.  I tillegg terpes kontringer. 

– Og for ikke å glemme, vi har et stort fokus på å unngå tekniske feil! presiserer Marielle.  – Treneren vår er opptatt av at vi skal gjøre få tekniske feil så vi får avsluttet angrepene våre.  Det er noe vi jobber mye med på treningene.


Får dere ut i kamp det dere øver på trening?

– Ja, så absolutt.  Vi har kamper hvor vi ikke klarer de målene vi har satt oss og det viste seg litt i høst.  Hvor vi slapp inn for mange mål og scoret litt mindre fremover enn det vi ønsket.  Vi har tatt store steg i det siste og har kommet tettere på topplagene, som vi har møtt etter jul, bemerker Marielle fornøyd. 

Foto: Erik Laursen


Har du også opplevd fremgang?

– Ja, det har jeg, og spesielt bakover i forsvarsspillet har jeg tatt store steg.  I Aker jeg hadde mest fokus på angrepsspillet og hadde en stor rolle der.  Mens her i Aarhus fikk jeg allerede i fjor en stor rolle som toer i forsvar og denne sesongen har jeg gått inn og har stått mye som treer.  Jeg tar steg hele veien i den nye rollen i forsvar.  Jeg synes også at jeg har tatt steg fremover og har mer å spille på.

– Det er både gøy og utfordrende å bli satt i nye roller og jeg merker til tider at jeg har vært frustrert over ikke å få til.  Men man spiller håndball for å oppleve utvikling, så det er bare moro å få nye oppgaver. 


Den spillertypen du var i Aker, er det noe igjen av det nå?

– Joda, det er det, bekrefter hun. – Men i den danske ligaen blir man avslørt og straffet enda hardere for feil, så man må gjøre ting ordentlig hver eneste gang.  Jeg føler jeg har utviklet spillet mitt og at jeg er blitt enda bedre på de tingene jeg gjorde i Aker. 


I januar møtte Aarhus United på rad og rekke topplagene og det ble tre tap.  Nå har tapsrekka snudd, og Aarhus har spilt overbevisende i de to siste ligakampene.

For fjorten dager siden ble København slått 26-22 og Marielle scoret seks ganger.  På onsdag ble det en råsterk 35-29 seier over formlaget Silkeborg-Voel.  I den kampen scoret Marielle syv ganger.  Med disse resultatene avanserte Aarhus til niendeplass og er for øyeblikket tre poeng bak sluttspillplass. 

Foto: Erik Laursen


– Det var sinnsykt deilig å få disse seierne, de trengtes.  Da vi møtte topplagene Odense, Herning-Ikast og Viborg i januar viste vi at vi har tatt steg og tapte bare med 3 og 4 mål i de kampene.  Vi gikk derfra med en selvtillit og kom inn i kampene både mot København og Silkeborg-Voel med tro på at vi kunne vinne.  Da var morsomt at vi vant begge de kampene, smiler bakspilleren.

– Nå er vi på niendeplass og jeg tror absolutt vi har mulighet til å nå sluttspillet.  Vi ligger ikke altfor mange poeng bak den åttendeplassen som er det reelle målet.  Vi har hatt stor utvikling i det siste og jeg føler at samhandlingen mellom alle spillerne har blitt bedre.  Og vi har tatt steg bakover. 

– Så jeg tror absolutt at det er mulig til å vinne flere kamper, og nå møter vi også lag fremover hvor vi skal ha mulighet til å ta poeng.  Jeg tror at det kommer nå, sier Marielle Martinsen avslutningsvis.