Foto: Trond Sørøy

Malin Lundemo byttet klubb for å få spilletid

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
5. juni 2020

Flint Tønsberg er klar for spill i REMA 1000-ligaen, mye takket være rå innsats fra Malin Alice Lundemo (21).   Hun har stått der som en terrier i forsvar og har bidratt både som playmaker og avslutter i angrep.  91 mål og 4.6 mål i snitt har det blitt på Malin denne sesongen.

Det står i sterk kontrast til fjorårssesongen hvor hun fikk liten tillit i Fjellhammer. 

– Jeg gikk til Flint Tønsberg i hovedsak fordi jeg ønsket å få litt mer spilletid, det hadde det vært lite av i Fjellhammer.  Jeg ønsket å starte på nytt i en ny klubb, forteller Malin Lundemo. 

– Jeg hadde håpet å få litt mer tillit i Fjellhammer.  Jeg startet aldri en kamp, men fikk noe spilletid mot slutten av kamper.  Det påvirket gleden med å drive med håndball og jeg syntes det var artigere å drive med mye annet.  Det var ikke så mye motivasjon igjen. 


– Etter pausen etter siste seriekamp tok jeg en tenkerunde for å finne ut hva jeg skulle gjøre.  Det beste alternativet der og da var å flytte sammen med kjæresten til Tønsberg og prøve å komme meg inn på et lag der. 

– Jeg visste at Mari Finstad Bergum og Eline Fagerheim var på vei til Flint.  De kjenner jeg godt fra tiden med LK98 juniorlandslaget og vet hva de står for, så jeg følte meg trygg på at det skulle bli bra å flytte til Tønsberg.

– Jeg pratet litt med Tonje Larsen før jeg gikk til Fjellhammer, så jeg visste litt hvordan det stod til i Flint. Da var det greit å ta opp kontakten med henne igjen. 


Fikk tillit med en gang i ny klubb

Malin hadde 3 sesonger i Nit-Hak før hun gikk til Fjellhammer.  Der spilte hun i 2. divisjon, og fikk et par innhopp for Oppsal i eliteserien på grunn av samarbeidsavtalen klubbene hadde den sesongen hun var 17 år gammel.  Etter en sesong med lite spilletid i Fjellhammer valgte altså Malin å bytte klubb, og angrer ikke på det valget.

Foto: Maciej Krawczyk


– Jeg fikk mye tillit i Flint og det er det jeg liker og er vant med fra tidligere.  Det er det som er gøy med håndball, det å spille kamper.  Jeg er veldig takknemlig for den tilliten jeg fikk helt fra start av, både fra Tonje Larsen og Marianne Iversen.  Det har vært veldig bra og artig.

– Vi hadde noen fine treningsuker sist sommer og gjorde det overraskende bra i Skjærgårdslekene hvor vi spilte finale mot Vipers.  Da fikk vi trua med en gang på at det kunne bli bra, og så da var det å bygge videre på den følelsen resten av oppkjøringen.  Vi var ikke så mange spillere under Skjærgårdslekene og jeg fikk mye spilletid.  Den tilliten jeg opplevde der fortsatte også utover høsten.  Jeg er glad for at jeg tidlig fikk vist at jeg fortjener spilletid, det var artig.


God utvikling

– Som håndballspiller utvikler man seg mest ved å spille kamper, og jeg føler jeg har hatt en god utvikling denne sesongen i Flint. Nå skal jeg fortsette å jobbe så jeg kan ta duellene som blir tøffere i Rema1000-ligaen. 


Slippe ned skuldrene

– Vi er underdogs og vi skal slippe ned skuldrene og spille på det vi er gode på.  Nå skal vi trene godt frem til seriestart så vi er klare for å møte utfordringene som venter et nivå opp.  Det skal være mulig for meg å lykkes også et hakk opp, men man må være ekstra nøye på små detaljer hele tiden.  Det blir en utfordring – og jeg gleder meg til å ta den, avslutter playmakeren til Flint, Malin Lundemo