Foto: Jon Forberg

Julie Lygren: – Ny klubb og nye mennesker gjorde at jeg fikk motivasjonen tilbake

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Julie Lygren (25) var ferdig med topphåndball etter fjorårssesongen i Tertnes og skulle denne sesongen spille for Årstad i 2. divisjon.  Men da Moldes trener Helle Thomsen tok kontakt 5 dager før seriestart ble det en endring på de planene.  Molde hadde begge sine venstrekanter ute med skade og Julie var på plass i Molde fredag og debuterte for sin nye klubb mot Aker to dager etter.

– Det var først og fremst mangelen på motivasjon som gjorde at jeg ønsket å trappe ned og spille i 2. divisjon med Årstad.  Og jeg ønsket å prioritere studiene.  Jeg kjente det godt mot slutten av forrige sesong at jeg begynte å bli litt lei det livet med å satse håndball. 

– Jeg er veldig glad i å trene, så det var ikke sånn at da jeg sluttet i Tertnes at jeg stoppet opp med å trene.  Jeg visste at jeg skulle spille i Årstad, det var planen.  Jeg trente mye på egenhånd, løping, styrke og gikk fjellturer. 

Foto: Jon Forberg


Kjente på savnet

– Da Helle Thomsen ringte hadde jeg hatt 2-3 måneders pause fra all håndball og bare trent for meg selv.  Og så egentlig frem til å spille i Årstad hvor mange av mine venner også spiller.  Men da dette kom opp, så tenkte jeg at om jeg sa nei så kom jeg til å angre. 

– Jeg kjente at jeg ikke var helt ferdig med det livet likevel.  Det var det at jeg var litt lei på slutten av vårsesongen.  Det var ikke så mye som skulle til egentlig, det var å kunne ha sommeren for meg sjøl og få kjenne på savnet. 


En ny type utfordring

– Det trigget at jeg fikk en helt ny type utfordring og at jeg skulle komme på så kort varsel.  Jeg fikk et veldig godt inntrykk av både Helle og opplegget i Molde.  Det var ikke sånn at jeg sa ja umiddelbart, jeg måtte tenke meg godt om.  Jeg er veldig hjemmekjær og kjente på at det ville bli tøft å flytte fra Bergen.  

– Det ble mange telefoner de neste dagene, det var mye som skulle klaffe før jeg sa endelig ja.  Men så bestemte jeg meg den torsdagen og reiste til Molde fredag før seriestart.  Jeg rakk 2 treninger før debuten mot Aker. 

– Jeg hadde ikke vært med på oppkjøringen sammen med de andre på laget.  Den treningen jeg gjorde sjøl den sommeren er ikke i nærheten av det som jeg hadde vært med på i en oppkjøring.  Da presser du deg mye hardere.  Jeg hadde ikke noe å jobbe for, så jeg var ikke i god form og gikk ikke på banen med selvtillit i den første kampen. 


Forskjeller i spillestil

– Jeg vet faktisk ikke om jeg i løpet av denne sesongen kom helt tilbake til den formen jeg hadde den siste sesongen i Tertnes. Det går litt på hvordan Tertnes og Molde spiller håndball.  Molde spiller veldig forskjellig fra Tertnes og jeg ble ikke like mye brukt denne sesongen som i Tertnes. 

– I Molde går spillet mye innover i banen, mens spillet ble mer brettet ut mot kantene i Tertnes.  Vi har snakket om det og det tar tid å bygge opp et nytt lag og få alle med.  Det kom seg mot slutten, så det var dumt vi ikke fikk fullført sluttspillet. 


Fornyet kontrakten

– Jeg er veldig glad for at jeg takket ja til tilbudet fra Molde.  Har ikke angret et sekund på den avgjørelsen.  Alle i klubben tok meg supergodt imot og jeg trivdes fra første stund.  Ny klubb og nye mennesker gjorde at jeg fikk motivasjonen tilbake.  Nå gleder jeg meg til en ny sesong i Molde, smiler venstrekant Julie Lygren, som har fornyet kontrakten med 1+1 år.