Foto: Ole Nielsen

Line Ellertsen: – Jeg skyter fortsatt med begge armer, det er mitt beste våpen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
3. november 2021

Aarhus United har blitt en liten norsk koloni med 5 spillere fra Norge.  Line Ellertsen spiller sin tredje sesong i dansk liga og opplever nå å få mye tillit og spiller ofte fulle kamper.  Foreløpig ligger Aarhus beskjedent plassert på tabellen, men laget har møtt de fleste topplagene i sesonginnledningen og det er ventet en større poengfangst i de kommende kampene.

– I starten på sesongen har vi møtt stort sett topplagene, forteller Line Ellertsen (23).  – Det har vært noen tøffe kamper, men hvis vi ser på de kampene vi har hatt mot lag vi skal slå, som jeg kaller det, så har vi tatt poeng der.  Så jeg vil si vi har hatt en grei sesong til nå.  Nå blir det spennende kamper i de neste ukene som virkelig er avgjørende for oss. 

– Vi har en målsetting om å komme i sluttspillet, så det er topp 8.  Vi har nådd sluttspillet de to siste sesongene, så ønsker ikke at det blir dårligere enn hva vi har vært tidligere. 


Hva er deres styrke?

– Vi er kjent for å ha vilje og innsats. Vi har en mentalitet i laget som er god og det er irriterende å møte oss for vi gir oss aldri, sier hun lurt. 

Etter å ha spilt i Sola, Glassverket og tilbake i Sola så fristet Aarhus United Line med kontrakt og hun flyttet til Danmark i 2019.  Det valget har hun aldri angret på.

– Danmark og Norge er veldig likt kulturmessig og Århus er en fin by.  Jeg trives veldig godt som håndballspiller i Danmark, jeg har en fin hverdag her, smiler Line.

Foto: Erik Laursen


Marielle Martinsen, Thea Stankiewicz, Katarina Berens og June Bøttger spiller også i Aarhus United.

– Jeg synes det er kjempekjekt at vi er blitt så mange norske spillere her i klubben.  Det er herlig å høre det blir pratet norsk på banen og i garderoben, vi lurer inn litt norsk kultur.  Jeg synes det har blitt enda bedre trivsel etter at vi ble en norsk koloni her, sier bakspilleren fornøyd. 

Litt uvant andre spillere i den danske ligaen, så har Line Ellertsen en deltidsjobb så hun har noe annet å gjøre enn bare å spille håndball.  I Aarhus er det fellestreninger både på styrke og håndball, men også noe individuelt utenom det.

– Det er mye mer tempo på håndballtreningene her, det er mange gode spillere så jeg får utfordret meg på trening hver dag.  Det synes jeg er kjekt.  Jeg har utviklet meg mye siden jeg kom hit.

– Når det gjelder styrketreningen er det forskjellig fra lag til lag hvordan den legges opp. I Norge er vi kjent for å være flinke til å trene styrke og jeg tror Danmark prøver å lære litt fra Norge på den delen der.  Det er litt mer tempo og kondisjon i styrketreningen her enn i Norge. 

– Jeg trener det som passer best for meg og har god dialog med treneren på hva som fungerer for meg.  Og den styrketreningen jeg gjør er det jeg har blitt lært i Norge.


Bambusa Kvindeligaen i Danmark er en god liga og Line opplevde det som en tøff overgang å komme fra norsk eliteserie i 2019.  Hun syntes det var vanskelig å hevde seg i starten for det er veldig godt forsvarsspill i den danske ligaen.  Og et høyere tempo enn hva hun var vant med.

– Det var en tøff overgang, men nå har det kommet seg veldig.  Nå har jeg en god rolle som toveisspiller her i Aarhus og jeg har mye tillit hos trenerteamet og spiller som regel fulle kamper. 

– Jeg har gradvis fått mer tillit.  Første sesongen spilte jeg opp imot 30 minutter, så er det kommet på mer i år 2 og 3.  Det at jeg står mye på banen påvirker selvsagt hvordan jeg trives også. Når det går bra på banen, så er livet godt, smiler 23-åringen.

Foto: Ole Nielsen


Som 16-åring debuterte Line Ellertsen i eliteserien med Glassverket og hun ble fort lagt merke til med at hun skjøt like godt med begge armer.  Hun har utviklet denne egenskapen og bruker begge armene i kamper fortsatt.

– Ja, det at jeg skyter med begge armer, det er mitt beste våpen det, bemerker hun. – Jeg er egentlig høyrehendt, men har stort sett spilt stort høyreback, det er gjerne der man trenger en som kan skyte med venstre. Jeg er blitt plassert der og trives godt der. 

– Det blir til at jeg bruker venstrearmen mest når jeg spiller på høyreback, men bruker også høyre mye.  Det er sånn i håndball at selv om man blir plassert på høyreback, så er man ofte i midten og på andre siden også. 


Som landslagspiller på Juniorlandslaget LK98 var Line med å ta sølvmedalje i VM 2018.  I etterkant har hun blitt tatt ut på flere samlinger med rekruttlandslaget.

– Jeg ønsker å bli så god som jeg kan bli og håper at det kan føre til en plass på landslaget en gang i fremtiden.  Å delta på samlinger med rekruttlandslaget har vært veldig motiverende og jeg håper å kunne være med der videre.  Det er også en bonus å komme hjem til Norge når jeg blir tatt ut på samlinger.


Hva gleder du deg til fremover?

– Nå har vi mange kjekke kamper foran oss som vi håper å hente poeng i, så det gleder jeg meg til det.  Og jeg håper vi klarer vi å komme til sluttspillet, det er noe av det morsomste jeg har vært med på.  I Danmark er det sluttspillet det legges mest fokus på, sier Line Ellertsen avslutningsvis.