I kveld braker det løs i Terningen Arena. Elverum og ØIF Arendal er klare for første sluttspillfinale!

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
31. mai 2022

01.juni er dagen da ØIF Arendal skal gjøre ett første forsøke på å vippe Elverum ned fra sluttspill-tronen de har sittet på siden 2011/12 sesongen.

Og ser vi på sluttspilltabellen (som går tilbake til 1975-76 sesongen) så finner vi at Elverum stod igjen som vinnere for første gang i 1994/95 sesongen. Dette gjentok seg i 2007/08 sesongen og sist et annet lag enn Elverum vant sluttspillet var da Haslum vant i 2010/11 sesongen.

De to sluttspillfinale lagene, ØIF Arendal og Elverum, møttes i Cup-finalen så sent som for knappe to uker siden. Og det ble et ekstremt tett oppgjør, med 19-19 til pause og 28-28 etter halvspilt andre omgang. Men med en liten sluttspurt fra Elverum sin side dro de i land seieren, og for fjerde år på rad gikk de av banen med NM-tittelen i boks.

De regjerende mestrene fikk på ingen måte en lett oppgave i cup-finalen, vi tror ikke det blir noe lettere i sluttspill-finalene. Der spilles det best av fem kamper – der de tre første datoene er 01, 04 og 08.juni.

Elverums kaptein, Thomas Solstad, sier om ØIF Arendal at «de har flere matchvinnere og en utrolig bra bredde i laget sitt. Se bare på høyrebackene deres, de har tre toppspillere på den plassen. Bredden i stallen er nok en stor styrke. De er rett og slett et bra håndballag, men det er vi også».

ØIF Arendals André Marius Jørgensen Hofstøl sier til oifarendal.no før kampen at «dette blir en tøff oppgave på alle mulige vis. Elverum er store favoritter sammenlagt. Det er helt klart, men det som gjør finalene spennende er at vi etter cupfinalen så at vi kunne matche Elverum. Vi vet at vi kan matche dem og har sterk tro på oss selv om dagen. Gutta viste mot Drammen sist at vi er tilbake i flytsonen. Vi gleder oss».

Så det er bare å lene seg tilbake på tribunene i Terningen Arena og se oppgjøret på nært hold. Vi spår et spennende oppgjør. Billetter til kampen finner du i Elverum sin app. Og du, kampen som starter kl 19:15, sendes også på Tv2sport2 /TV2Play (abb). Som en siste løsning kan du følge handball.no/live sine direkteoppdateringer på det som skjer i hallen.

PS: På veien til finalen har ØIF Arendal slått ut Runar Sandefjord etter to forsøk mens det trengte fire kamper på å ta skalpen til Drammen. Elverum slo ut Bækkelaget og Nærbø på sin vei til finalen.

Finalene spilles best av fem kamper