Foto: John Vint

Julie Bøe Jacobsen: – Jeg er superglad for valget jeg tok om å dra til Byåsen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
11. juni 2020

Byåsen har hatt mye å si for utviklingen Julie Bøe Jacobsen (21) har opplevd som håndballspiller. Denne sesongen ble hun kåret til beste midtback i REMA 1000-ligaen og i forrige uke deltok hun på sin første samling med A-landslaget. 

Men det startet i Nit/Hak og Rælingen for Julie.  Hun skryter av perioden i Rælingen hvor hun tok steget fra å være juniorspiller til å bli seniorspiller.

– Jeg var 17 år da jeg begynte i Rælingen og tiden jeg var der var veldig gøy. Jeg fikk mye tillit og fikk spille mye på øverste nivå og trivdes godt med trenere og spillergruppe og jeg følte jeg tok noen viktige steg i karrieren min i de årene.

Foto: John Vint


Søkte nye utfordringer

Julie var med på å spille Rælingen opp fra 1. divisjon, men hun valgte da å gå videre i karrieren.  Trondheim ble neste stopp for den lovende playmakeren.

– Det var tøft å reise fra Rælingen da, innrømmer hun.  Jeg trivdes og visste at jeg fikk spille mye der jeg var.  Men så føltes det samtidig veldig riktig akkurat da å søke nye utfordringer. Jeg hadde bodd hjemme frem til da, så jeg følte det var kult å komme seg til en ny by og prøve noe nytt. Selv om det var rart å møte Rælingen i noen kamper senere så følte jeg det var et riktig valg. 


Glad for valget

– Grunnen til at det ble Byåsen er at jeg visste de hadde gode ressurser rundt laget og i tillegg at de hadde spillere jeg kunne lære av.  Jeg visste også at jeg kunne kombinere håndball med studier, noe jeg følte jeg var klar for da.

– Jeg er superglad for valget jeg tok om å dra til Byåsen, sier hun.  – Jeg synes det var kult å komme til klubben og kjempe om spilletid på min spilleposisjon.  Og det har vært morsomt å være med å kjempe i toppen.

– Jeg har hele pakken her. Bor i sammen med kjæresten, har studiet og venner og i tillegg trives jeg godt både i byen og klubben.  Det er en totalpakke som er veldig bra her. 


Takker Byåsen for utviklingen som spiller

– Byåsen har hatt veldig mye å si for utviklingen min som håndballspiller, skryter Julie. – Det har vært gode trenere og et godt støtteapparat og gjennom øktene på Olympiatoppen har jeg blitt fysisk sterkere. Og i tillegg har jeg hatt gode spillere rundt meg som er med og bidrar til at jeg tar et steg videre.  Byåsen har betydd mye for meg.


På A-landslagssamling

Julie Bøe Jacobsen har gått gradene i den norske landslagsmodellen.  Etter flere sesonger på Juniorlandslaget LK98, har hun deltatt på flere samlinger med Rekruttlandslaget.  Og 4.-7. juni var hun for første gang på samling med Håndballjentene.

– Junior- og rekruttlandslag før et A-landslag synes jeg er bra med tanke på at du får kjent på samlingslivet og hvordan det fungerer.  Tiden på Rekruttlandslaget har vært veldig morsom. Der har jeg møtt de beste som spiller i Norge og har får brynet meg mot dem.  Det har vært veldig lærerikt og morsomt å være med på rekruttsamlinger. 

Foto: Stian Bye Høgsveen

– Det var litt sjokk å bli tatt ut til samling med A-landslaget, jeg var ikke helt forberedt på det, forteller Julie.  – Det var veldig moro å bli tatt ut og jeg ble utrolig glad.  Det er det jeg har trent for og hatt som mål.  Det var en fin samling å komme inn på – det var bra sosialt.

– Det var som en vanlig samling med egentlig mest kjente ting, men du har likevel tatt steget opp og er med nye folk.  Vi hadde 3 håndballøkter og fikk testet noe fysisk. Det er kjempemotiverende og veldig lærerikt.  Jeg kjente en del av spillerne fra før og det var hyggelig å være de dagene i Kristiansand sammen med Håndballjentene. 


Kåret å være den beste playmaker i REMA 1000-ligaen

– Det er veldig stort, det er mange gode midtbacker i Rema1000-ligaen i Norge, så det var utrolig gøy å vinne den kåringen.  Man synes alltid det er kult når all treningen og jobben man legger ned gir resultater, så det var veldig moro.  Motivasjonen er bra og selvfølgelig gir dette enda mer motivasjon til å fortsette videre å utvikle meg.

Ønsker å ta nye steg

– Man har alltid lyst til å ta nye steg og se hvor langt man kan nå.  Nå har jeg lyst til å få til en ny kjempesesong med Byåsen og jeg synes vi har et godt lag også foran denne sesongen.  Målet mitt er å utvikle meg selv som spiller samtidig som vi gjør det bra med laget, avslutter Bøe Jacobsen.