Foto: Stian Bye Høgsveen

Ine Karlsen Stangvik: – Det er ny giv i Molde nå!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Målvakt Ine Karlsen Stangvik (30) med en fortid i Njård, Nordstrand, København, Esbjerg og Besançon og er klar for sin tredje sesong i Moldedrakta.  Hun skryter av den nye treneren Tor Odvar Moen og at klubben har tatt store steg organisatorisk.

– Det hersker optimisme i Molde nå og det var en god følelse å komme på trening igjen etter sommerferien.  Det var god energi fra alle, både fra styret, ansatte og spillerne, forteller målvakten.

– Jeg føler vi har fått på plass et veldig bra apparat rundt laget i år, det er mange mennesker som ønsker å bidra.  På mange måter har klubben tatt steg organisasjonsmessig, det er veldig viktig for å kunne etablere oss på et høyt nivå.  Vi har fått ny giv som oppleves som positivt.


Positivt med Tor Odvar

Ine Karlsen Stangvik er også fornøyd med at ringreven Tor Odvar Moen har kommet inn som trener i klubben.

– Det har vært veldig positivt å få inn Tor Odvar.  Han har kommet inn med mange fine tanker og ideer, både for klubben og laget.  Så jeg tror dette blir veldig bra. Han er en rutinert trener, han har veldig mye å tilføre oss. 

– I tillegg har vi en god kontinuitet i spillergruppa i år og har kun fått inn 2 nye spillere.  Det tror jeg er en stor fordel når vi skal forberede oss på en ny sesong. 


Trives

Karlsen Stangvik forteller videre at hun trives veldig godt i Molde, både i klubben, i byen og at hun er veldig glad i naturen.  Hun skryter også av fine treningsfasiliteter og er fornøyd med å spille i en klubb som har ambisjoner.

– Motivasjonen min er veldig god. Jeg hadde litt skadeproblemer i fjor og har hatt godt av en pause egentlig, selv om det selvfølgelig er kjedelig at sesongen ble avsluttet som den ble, men fysisk sett var det positivt for min del.  Jeg føler meg klar for en ny sesong og har det fint på alle mulige måter.

Molde har trent godt siden oppstarten og Ine forteller at de første ukene var litt spesielle etter så mange måneder pause.

– Jeg må innrømme at jeg hadde lave forventninger til disse ukene, men det har sett bedre ut enn det jeg fryktet at det kunne være.  Nå har vi kommet litt inn i det og er i gang med fokus på det vi skal gjøre i seriestarten 2. september. 


Skal spille e-cup

Molde skal ut i internasjonale kamper for aller første gang og Karlsen Stangvik og Molde som klubb gleder seg voldsomt til å møte østerriske Hypo Niederösterreich.

– Jeg synes det er spennende og veldig gøy at vi skal spille e-cup.  Man har jo spilt mot de norske lagene mange ganger og vært i de samme hallene, så det gir absolutt ny energi å komme seg litt bort fra Norge og teste seg mot andre lag, andre spillere og andre måter å spille håndball på, sier hun. 

– Hypo er en av de mestvinnende klubbene historisk sett i europeisk sammenheng, men laget pr dags dato er ikke helt der klubbens historie er, så jeg tror vi har gode sjanser.  Det blir spennende å lære av det og se hvor vi står.

Foto: Annick Nielsen


Målsetting

Når det gjelder målsetting for sesongen som kommer, har ikke spillergruppa snakket felles om det, men Ine Karlsen Stangvik mener at spillerne skal være litt tøffe i hodet og om man ikke har noe å strekke seg etter, blir man heller ikke bedre.  Hun mener det absolutt kan være mulig å kjempe høyere på tabellen enn hva Molde gjorde sist sesong. 


Målvaktsteam

En av forsterkningene Molde har hentet inn er den superspennende rekruttlandslagsmålvakta Catharina Broch.  Ine sier det blir kjempebra å få henne som makker. 

– Jeg rakk å treffe på Catharina da jeg var i Nordstrand for noen år siden.  Hun er en spennende målvakt med stor rekkevidde og virker som en søt jente.  Vi vil jo spille mye begge to, men jeg liker konkurranse og synes alltid det er gøy å ha en makker man både kan konkurrere mot og samarbeide godt med.  Vi kommer til å støtte hverandre og gjøre alt for at vi begge to og laget presterer, avslutter hun.