Elise Johnsen: – Jeg kunne ikke forlate Flint nå!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Elise Johnsen (21) er klar for sin syvende sesong for Flint Tønsberg, etter at hun debuterte som 16-åring på A-laget.  Hun skal studere i Oslo, men velger å pendle så hun får spille sin debutsesong i REMA 1000-ligaen med klubben som har betydd så mye for henne.

– Jeg skal begynne å studere i Oslo, så jeg kommer til å pendle for jeg valgte å spille videre for Flint Tønsberg.  Jeg kommer til å bo i Tønsberg, så det blir spennende.  Jeg er veldig glad i Flint Tønsberg så det var litt hardt å forlate klubben med denne fine gjengen jeg rykket opp med.  Det blir gøy å spille med de enda en sesong, sier Elise. 


2 opprykk på 3 år

Elise Johnsen har altså sin unge alder til tross allerede spilt 6 sesonger på A-laget til Flint Tønsberg.  Etter nedrykk til 2. divisjon for tre sesonger siden, tok Tonje Larsen og Marianne Iversen over treneransvaret og har ført Flint Tønsberg tilbake til øverste ligaen i Norge i løpet av tre sesonger. 

– Da det ble klart at Tonje Larsen ble trener i Flint Tønsberg, var det mange som var interessert i å komme til oss.  Så vi har fått hentet flere nye spillere, spesielt foran sesongen i fjor som endte med opprykk til REMA 1000-ligaen.

– Tonje gir oss mye tillit, det er veldig fint.  Vi kan styre litt selv og hun spør oss i gruppa hva vi ønsker.  Vi får mulighet til å sette opp treningsopplegg, hva som passer best for oss, det gir en trygghet, noe jeg synes er veldig bra.


Trekker på seg forsvaret

Elise har vært en viktig brikke for at Flint Tønsberg har opplevd 2 opprykk i løpet av 3 sesonger.  I løpet av perioden i klubben har hun forandret spillestilen fra å være en ren skytter til også å spille opp andre. 

– Spillestilen min har endret seg en del fra jeg var yngre.  Da jeg kom til Flint var jeg god når jeg ble satt opp av Marianne Iversen.  Nå føler jeg at jeg har blitt bedre til å spille opp andre, trekke på meg flere spillere, forteller hun.


Ute med virus

Elise Johnsen har en innsatsvilje i satsingene sine som overgår de fleste norske håndballspillere.  Men til tross for at hun går 100% inn i duellene, har hun ikke hatt problemer med skader.  Men likevel måtte Flint Tønsberg unnvære sin viktige bakspiller i flere kamper i løpet av høstsesongen, men det var ikke på grunn av skade.

– Jeg hadde en periode i høst hvor jeg glipp av 5 kamper.  Da fikk jeg en virusinfeksjon i kroppen og fikk treningsforbud i 4 uker.  Det var en lang måned, sier hun. 


God start

Flint Tønsberg fikk en rekke nye spillere inn i fjor sommer og sammen med Elise Johnsen og de som allerede var i klubben ble det raskt et slagkraftig lag. 

– Vi hadde en veldig god start i fjor med finale mot Vipers i Skjærgårdslekene og flere gode kamper i NM der vi slo flere eliteserielag.  Det ga oss en boost og mye selvtillit og viste at vi virkelig kunne.  Vi hadde ikke forventet å prestere så bra, men vi kom inn med lave skuldre når vi møtte eliteserielag. 

– Når alle var på og vi spilte i sammen, da var vi gode.  Vi hadde en del kamper der det buttet imot og da ble det mye enkeltprestasjoner.  Det var definitivt da vi spilte i sammen at vi lyktes, forklarer Elise. 


Ungt lag, men flere har rutine

Nå gleder Elise Johnsen seg til å spille i REMA 1000-ligaen.  Hun har aldri spilt i den øverste ligaen tidligere.  Flint Tønsberg stiller med samme gjengen som rykket opp i fjor, men har i tillegg hentet opp flere yngre spillere fra junioravdelingen i Flint. 

– Vi har et ungt lag, og jeg tror dette blir veldig gøy, jeg gleder meg masse, sprudler Elise. – Det blir et steg opp, absolutt.  Jeg kommer til å gå all in, som jeg pleier, ja, det kommer vi alle til å gjøre egentlig. 

– Vi har flere spillere på laget som har spilt i eliteserien tidligere, det ligger en trygghet i det.  Jeg vet at jeg kan hvis jeg vil.  Jeg føler at jeg er blitt gammel nok til å vite hva jeg er god på og hva jeg ikke er god på. 

– Jeg tror det kommer til å bli tøft. Vår første hjemmekamp er mot Vipers, da går vi inn med lave skuldre, og så lenge vi gjør det beste vi kan får det være bra nok.

– Jeg håper vi blir enda bedre enn vi var i fjor, men jeg tror at fjorårsnivået kan holde mot lagene som ligger midt på tabellen og nedover.  Det hadde vært gøy om vi holder oss, at vi ikke rykker direkte ned igjen.