Foto_Arild Jacobsen, Nordstrand blad

Hanne Aasgaard: – Jeg kom tilbake til Nordstrand for det er her jeg trives aller best

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Hanne Aasgaard (25) har spilt hele sin håndballkarriere i Nordstrand, men da elitesatsingen gikk konkurs i 2016, måtte hun finne seg en annen klubb.  Men så fort Nordstrand var oppe og gikk igjen vendte hun snuta hjem til klubben i sitt hjerte.

Da Nordstrand gikk konkurs spilte hun en sesong i eliteserien i Gjerpen og ett halvt år i Fjellhammer da de manglet en høyrekant.  Hun har også spilt to sesonger med Nordstrand i eliteserien.

Nå er Hanne Aasgaard med på å spille Nordstrand opp i divisjonene igjen og klubben vant sin avdeling i 2. divisjon klart og avga kun ett eneste poeng i løpet av fjorårssesongen.  I fjor ble hun klubbens toppscorer og hadde 104 mål på 18 kamper fra sin posisjon på høyrekanten.

– Jeg kom tilbake til Nordstrand i 2018 fordi det er her jeg trives aller best, og flere gamle lagvenninner var kommet tilbake til klubben, forteller hun.

– Vi hadde som mål å få kvalik/rykke opp i den første sesongen også, så målet har hele veien vært å gå oppover i divisjonene.


Var gøyalt i fjor

– Fjorårssesongen var fantastisk gøy, sier hun entusiastisk. – Vi lyktes med mye, og fikk mange oppturer gjennom sesongen. Da vi fikk en god start på serien og vant endel kamper ble det også nervepirrende da man vet at det bare er førsteplassen som får kvalik. Men jeg synes vi gjorde det jevnt bra gjennom hele sesongen, og vi er storfornøyde med resultatene.


Sosialt

– Jeg synes det er veldig gøy å spille, ellers hadde jeg nok gitt meg for lengst. Det er fint å ha et lag å gå til og en treningsarena med et sosialt miljø som er upåklagelig. Da vi fikk lov til å begynne med litt fellesøkter igjen, kjente jeg godt på hvor fint det er spille håndball og få være sosial med en så fin gjeng med mennesker.

– Jeg håper å kunne bidra med litt rutine og en fightervilje på banen. Samtidig ønsker jeg å bidra med godt humør og være en god lagspiller.

Foto: Trond Sørøy


Mer rutine hos motstanderne i år

Både Hanne Aasgaard og målvakt Kathrine Sæthre var med da Nordstrand spilte i eliteserien frem til 2016.  Og den erfaringen blir viktig i et lag med mange unge spillere.

– Fart og rutine er nok blant de største forskjellene fra 2. divisjon til 1. divisjon. Vi vil møte spillere som både har erfaring fra eliteserien og flere år i 1.divisjon, men det tror jeg bare blir artig! I tillegg har vi mye fart i laget, så jeg håper og tror vi har gode muligheter til å spille på den styrken.

– Jeg synes gjengen i Nordstrand er helt fantastiske, og vi har et godt lagmiljø hvor alle har lyst til å hevde seg i årets 1.divisjon. Spillergruppa er større i år enn det den var i fjor, noe som innebærer at det blir mer konkurranse på på trening og i kamp. Dette vil garantert heve nivået vårt.


Supergira

– Årets lag er supergira på å spille god håndball, med mye fart og som har en god bredde. Vi har dobbelt, til og med trippel dekning på flere posisjoner, og det er mange som kan komme inn på banen og gjøre det bra. Det er absolutt en fordel inn mot en sesong hvor det blir flere tette kamper som vil være tøffe.

– Jeg gleder meg veldig til at sesongen starter og at vi kan komme igang med kamper igjen. Det blir gøy å se hvordan vi hevder oss i 1.divisjon, noe jeg har stor tro på at vi kommer til å gjøre, smiler Nordstrands målgarantist.