Gratulerer! Norges jenter er verdensmestere – Norsk Topphåndball

Gratulerer! Norges jenter er verdensmestere

Det ble dramatikk da Norge møtte Ungarn i VM finalen i J20 søndag ettermiddag.

Norges startet helt fantastisk og spilte fartsfylt håndball, etter 10 minutter ledet Norges jenter 6-2. June Krogh reddet to straffer i løpet av de første syv minuttene og satte seg i respekt hos Ungarn.

Men så satte Ungarn fart og knappet innpå og etter 18 minutter var vi like langt og stillingen var 8-8.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang, og i sluttsekundene i første omgang setter Maja Sæteren inn det siste målet og Norge går til pause med 17-15 ledelse.

I andre omgang følger lagene hverandre tett og June Krogh storspiller i målet, Susanne Amundsen fortsetter og sette ballen sikkert i mål.

Det blir intense spennende sluttminutter hvor Ungarn setter ballen i stolpen, og Norge får matchball. Tore Johannessen tar time-out for å legge planen for det siste minuttene. Det ender med scoring og Norge er verdensmestere!

Norge har tatt gull i junior-VM en gang tidligere, i 2010. Den gang med Silje Solberg, Sanna Solberg, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk på laget.