Glimrende start i OL-kvalifiseringen – Norsk Topphåndball

Glimrende start i OL-kvalifiseringen

Håndballgutta fikk en solid start og beseiret Brasil 32-20 i kvalifiseringsrundens første kamp.

De to beste i gruppen på fire går videre. Spilles i Podgorica, Montenegro.
Seks lag skal kvalifiseres inn i løpet av helgen.

Etter 48 år uten OL kamper for håndballgutta skal de nå forsøke å kjempe om en plass i OL i Tokyo 2021. Fredag startet det hele med første kvalifiseringskamp mot Brasil.

I første omgang tok de norske gutta kontroll fra start og gikk raskt opp i ledelse. Norge hadde fem mål på måltavlen da Brasil satte sitt andre og begynte opphentingen. Fra 5-1 hentet Brasil inn og utlignet på stillingen 9-9 etter 16 minutter spill.

Etter stillingen 10-10 tok de norske gutta tilbake ledelsen. Siste periode av omgangen vinner Norge syv mot to, og lagene gikk til pause med stillingen 17-12.

I andre omgang startet Christian O’Sullivan med to scoringer, før Magnus Jøndal satte Norges tredje som ga stillingen 20-12 bare tre minutter ut i andre omgang. Brasil hang på i store deler av omgangen, men klarte aldri å komme seg opp på en utligning. Thorbjørn Bergerud stod godt bak i mål hadde kontroll på flere av Brasils solide sjanser.

O’Sullivan viste god form gjennom hele kampen med egne mål og gode utspill. De norske gutta utnyttet kantspillerne sine godt i kampen. Både Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen satte fem mål hver i nettmaskene, i tillegg kom Alexander Blonz på banen i andre omgang og undertegnet to scoring.

Ledelsen Norge fikk i starten av andre omgang ble for tøff for Brasil å hente inn igjen. Med litt over 11 minutter igjen redder Kristian Sæverås straffe fra Brasil, som ga Norge muligheten til å øke ledelsen til 10 mål. Håndballgutta benyttet muligheten og med ti minutter igjen av kampen var stillingen 27-17, mot det som er antatt som Norges tøffeste motstand i denne gruppen.

De rødkledde ga seg ikke før dommeren blåser av kampen og fortsatte å øke rommet ned til Brasil. Kampen endte 32-20.