Følger treningsprogram mot uviss fremtid – Norsk Topphåndball
Stine Bredal Oftedal. Foto: NTB scanpix

Følger treningsprogram mot uviss fremtid

Ingen vet hvor lenge corona-avbruddet varer. I mellomtiden trener Stine Bredal Oftedal mot det som kan bli EHF Final 4 i september.

Oftedal scoret seks mål i den siste Champions League-kampen mot Valcea 7. mars. Siden har covid-19 snudd opp ned på verden og håndballen ligget i dvale.

Ungarn annullerte likegodt hele sesongen som nesten var ferdig, mens EHF holder på Champions League, som har fått flyttet Final 4 til sin andre reservedato, første helgen i september. Frem til det blir det alternativ trening.

– Helt i begynnelsen, da alt var mer usikkert, gjorde jeg de øvelsene jeg visste at jeg burde få gjort og kunne få til hjemme. Nå som det viser seg å vare lenger har jeg fått et treningsprogram fra den fysiske treneren på Olympiatoppen som er med oss på landslaget, forteller 28-åringen.

– Han gir oss litt frihet til å trene litt når jeg vil, men da har jeg et fint utgangspunkt, både på styrke og løp. Da får jeg en fin periodisering, det som kanskje er vanskeligst å beregne nå som vi ikke vet helt hvordan fremtiden ser ut. Det er greit å få lagt inn litt mer grunntrening i begynnelsen og så spisse det utover. Treningsprogrammet bygger seg opp uke for uke. Foreløpig har vi en 12 ukers plan. Det er lenge, men det er sånn det er blitt, sier hun.

Sesongen i Ungarn ble plutselig stoppet og gjenopptas ikke. EHF Champions League er foreløpig pauset.

– Jeg tenker at jeg må ruste meg opp best mulig for det som kommer. Forhåpentlig blir det en veldig lang og krevende dobbeltsesong med OL i midten. Akkurat nå har jeg mest fokus på treningsplanen. Så blir det avgjørende når EHF Final 4-helgen blir spilt. Hvis den blir slik den er satt opp nå, i første helg i september, tipper jeg at klubben prøver å samle oss litt tidligere enn vi normalt sett gjør til en vanlig sesongstart. Da blir det spissing mye tidligere. Derfor tenker jeg at det lønner seg veldig nå å få gjort unna en del grunntrening, for hvis vi har en tittelkamp i september allerede må håndballformen være på topp allerede da.

– Vi har hatt viktige kamper med en gang og man skal være klar for ligaen også, men det er litt annet å spille tittelkamper så tidlig. Det gjør det litt annerledes.

Landslagskaptein fra Nittedal har til høsten spilt ti år på landslaget. Hun gikk til Győr i 2017.

– Jeg trives kjempegodt. Det er en trygg og solid klubb, der alt er profesjonelt og nærme. Vi får hjelp til det meste, og i tillegg er det flere nordmenn og et veldig godt miljø generelt i laget. Det er trygt og godt og samtidig et fint sted for å prestere selv og med laget, sier hun.

Ved siden av håndballen studerer hun til siviløkonom.

– Jeg tok bachelor for to år siden, men har ikke kommet i gang med mastergraden. Resten av studiene kommer nok til å vente til jeg er ferdig med håndballkarrièren, sier Stine, som foreløpig har kontrakt i den ungarske toppklubben til sommeren 2022.

– Det er veldig deilig å ha den bacheloren i bunnen uansett.

Det vanlige livet i Győr er hektisk. Mellom slagene gjelder det å hente krefter.

– Det blir mye avslapping, jeg må ærlig innrømme det. Vi trener en del, og i perioder reiser vi mye og da går det i ett, men jeg er glad i den vanlige hverdagen, der vi er litt sosiale og kanskje går ut og spiser noen ganger. I tillegg ser jeg på filmer og serier. Jeg storkoser meg i den hverdagen vi har.

Har vi en hel dag fri, som ikke er så ofte, ligger Győr bare en time unna Wien, litt mindre unna Bratislava og litt lenger til Budapest, så vi har mange alternativer. Så hvis vi først har litt mer fri drar vi gjerne en tur og kikker, shopper og spiser litt. Jeg liker best å ha en hel dag hvis jeg tar turen til et av de stedene, sier Győrs nummer 15.