Fana slo byrivalen for første gang og er klar for semifinalen i NM – Norsk Topphåndball

Fana slo byrivalen for første gang og er klar for semifinalen i NM

Kvartfinaler i NM spilt onsdag 28. oktober 2020 kl. 18.30

MOLDE – VIPERS  19-36  (7-16)

Det ble aldri spenning i Molde Arena.  Vipers tok kommandoen fra første sekund og ledet 6-0 etter ti minutter.  Dominansen fortsatte kampen ut og Vipers er på vei mot en ny finale etter 17-målsseier i kvartfinalen.  Ragnhild Valle Dahl var nådeløs mot sine tidligere lagvenninner og ble Vipers toppscorer med 6 mål.

Mestscorende for Molde:  Anniken Obaidli 7, Mathilde Rivas-Toft 4, Mona Obaidli 3.

Vipers:  Ragnhild Valle Dahl 6, Nora Mørk 6, Heidi Løke 4, Jana Knedlikova 4, Henny Reistad 4, Hanna Yttereng 3.

BB:  Anniken Obaidli (Molde) og Katrine Lunde (Vipers).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FANA – TERTNES  27-22  (12-8)

Fana er klar for semifinale i NM etter at de for aller første gang har slått byrival Tertnes.  Bortelaget var nok preget av at fem av spillerne som var satt i korona-karantene ikke var med, men det skal ikke ta fra Fana sin prestasjon.  På 4-3 etter ni minutter tok Fana grepet om kampen og ga aldri fra seg initiativet.  Sofie Ege i mål, Oda Lunne Mastad på linja og Andrea M. Solstad på venstreback ble matchavgjørende for Fana.  Da Fana ledet 24-17 virket kampen kjørt, men Tertnes fikk en god periode og nærmet seg på stillingen 26-22 da fire minutter gjenstod.  Da scoret Sofie Vinde Norum Fana sin 27. scoringer for kvelden og kampen var avgjort.

Mestcorende for Fana:  Sofie Vinde Norum 5, Andrea M. Solstad 5, Oda Lunne Mastad 4, Christine Karlsen Alver 3.

Tertnes:  Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 4, Madeleine Hilby 4, Thea Stankiewicz 4, Birgitte Karlsen Hagen 3, Rikke Øyerhamn 3, Karoline Fantoft 3.

BB:  Sofie Ege (Fana) og Katarina Viktoria Bjørnskau Berens (Tertnes).