Vipers til semfinale! – Norsk Topphåndball

Vipers til semfinale!

Med en billett til cupens semifinale til vinneren var det en viktig kamp Vipers-jentene spilte i Molde Arena. Med en tilnærmet full tropp tilgengelig for trener Ole Gustav Gjekstad var gjestene fra Kristiansand storfavoritter mot Molde HK.

Nærmest som ventet var det de rosakledte som satt standarden fra start. Det skulle faktisk gå hele 12 og et halvt minutt før Molde fikk nettkjenning for første gang. Da ledet bortelaget 0-6, og kampen var egentlig avgjort allerede før den hadde startet.

De to første målene til Vipers var det Henny Reistad som sto for. Først med et skudd fra ni meter, før en flott pasning fra Emilie Hegh Arntzen satt opp Reistad som kom i høy fart. I tillegg til Hennys tre scoringer scoret Jana Knedlikova to mål og Hanna Yttereng sto bak én scoring før Molde satt inn sin første.

Hjemmelagets venstrekant Vilde Nerås var den som fikk overliste Katrine Lunde først. Da hadde målvaktsveteranen stoppet de syv første forsøkene til de rød fra rosenes by. Katrine fortsatte det gode spillet utover i omgangen, og sto oppført med ni redninger da pausesignalet gikk.

Katrine Lunde sto en kjempekamp i Molde. Foto: Terje Refsnes

Fremover i banen delte Vipers-jentene søsterlig på scoringene. Nora Mørk, Hanna Yttereng, Henny Reistad og Jana Knedlikova noterte seg alle for tre mål. I tillegg til dette var det hyggelig fra et Vipers-ståsted, å se at Heidi Løke var tilbake på banen. Strekspilleren satt også én ball i nettet før pause.

Det var en fornøyd Ole Gustav Gjekstad som tok timeout med snaut tre minutter igjen av den første omgangen. Han gav noen småinstrukser til jentene og sendte de tilbake på banen på stillingen 6-14. Da sluttsignalet for den første omgangen gikk hadde Vipers satt inn to baller til (begge to kreditert Emilie Hegh Arntzen), mens Molde hatt satt én ball i nettet. Det gav pauseresultatet 7-16, og en meget godkjent førsteomgang av de rosakledte.

Etter pausen fortsatte mye av det samme. Vipers fortsatte å dominere kampen, og ledelsen økte sakte men sikkert hele veien. Etter ti minutter av den andre omgangen hadde ledelsen økt fra ni mål ved pause til 14. Ragnhild Valle Dahl, den tidligere Molde-spilleren, hadde kommet inn for Vipers, og fikk æren av å sette inn vår 24 scoring.

I tillegg til Valle Dahl kom både Marta Tomac, June Andenæs og Sunniva Næs Andersen inn i den andre omgangen. Alle tre noterte seg for scoringer og bidro til at Vipers kontrollerte kampen i sitt spor.

Bakerst på banen fortsatte Katrine Lunde storspillet fra den første omgangen. Hele 14 redninger sto Katrine for, noe som gjorde at hun endte opp med en redningsprosent tett på 50. Det er meget respektabelt mot en så god motstander som Molde.

Nora Mørk viser også at storformen er i anmarsj. En leken Nora fintet, sentret og scoret som når hun er på sitt aller beste. Nora noterte seg for seks scoringer og 14 (!) målgivende pasninger i løpet av kampen.

Til slutt var det Vipers som var best i Molde, og som sikret seg semifinaleplassen i cupen. 19-36 var ikke et flatterende resultat for bortelaget, som var klart best i kveldens kamp.