Europa-exit for Sola – Norsk Topphåndball

Europa-exit for Sola

Stavanger Idrettshall var utsolgt, 2500 publikummere på tribunen som var med å sette publikumsrekord på en håndballkamp for kvinner her i regionen.
Vi luktet muligheten for en sensasjonell mulighet til å avansere til Final Four da lagene gikk til pause med seksmåls ledelse til Sola 16-10. Men Baia Mare spilte seg inn igjen i kampen i andre omgang og ble laget som til slutt gikk videre.

Returoppgjøret åpnet mye jevnere enn kampen sist helg på bortebane. Lagene fulgte hverandre tett, og etter syv minutter sto det 3-3. Amalie vartet opp med solide redninger, og hadde tre av tre redninger på straffer. Ut i omgangen fikk Sola spillet sitt til å sitte, og klarte å skaffe seg en liten ledelse. Laget fra Romania slet med å finne ut av hjemmelagets forsvar, og bakover sto Sola solid. En fullsatt Stavanger Idrettshall med 2500 publikummere heiet laget fremover og vi gikk til pause med en god ledelse.

I første omgang fungerer kampplanen til punkt og prikke. Både i angrep og forsvar jobber vi slik vi hadde snakket om før kampen, men vi klarer dessverre ikke å følge det opp i andre omgang. Når man møter ett så godt lag som Baia Mare blir det tøft. Jeg hadde håpt på at vi klarte å dra i land en seier, men kampen ender uavgjort og eventyret i Europa er for vår del nå over.

Steffen Stegavik

I starten på andre omgang så vi igjen at ting kan snu fort i håndball. Hjemmelaget fikk en trøblete start, og kun etter ti minutter spilt etter pause hadde det rumenske laget klart å tette igjen forspranget. Sola sleit med å få ballen bak keeperen, og tekniske feil gjorde at gjestene klarte å ta føringen i kampen.

Etter halvspilt siste omgang var det Baia Mare som lå foran med to, og drømmen om avansement til Final Four forble kun en drøm. Allikevel gav ikke Sola opp, og fortsatte å jage etter i håp om å kunne gå seirende ut av oppgjøret på hjemmebane. Lagene byttet de siste minuttene på å ligge ett og to mål foran, og når dommerne blåste av kampen sto det likt 29-29 på tavla.

Sammenlagt vant CS Minaur Baia Mare 69-61, og er for andre år på rad klar for Final Four i EHF European League. Der skal også Bietigheim, Herning-Ikast og Viborg spille.

For ett eventyr

Vi har lov å kjenne litt på skuffelsen i dag, spesielt etter den strålende førsteomgangen vi spilte. Men når vi får dette litt på avstand så skal vi se tilbake på denne opplevelsen med stolthet og vite at vi har vært med å skape historie i Sola.
Reisen de siste årene har vært helt unik, og at vi i vår debut-sesong nådde kvartfinale i Europaligaen er ingenting annet enn fantastisk.

Neste uke venter to spennende bortekamper, hvor vi kjemper om medalje i REMA 1000 ligaen. Eventyret er absolutt ikke slutt!