Elverum knuste Zagreb på hjemmebane – Norsk Topphåndball

Elverum knuste Zagreb på hjemmebane

Elverum tok to viktige poeng etter seier over Zagreb i kvled, og satte samtidig personlig CL-poengrekord.

Det var Elverum-spillere med stor tro på seg selv som tok i mot kroatiske HC PPD Zagreb i Terningen Arena onsdag kveld. Elverum hadde hatt en tøff uke bak seg. På tross av at store deler av laget var ute med sykdom, vant Elverum thrillerkampen mot Kolstad på bortebane. Dessuten er det bare en seks dager siden Elverum vant over ungarske Pick Szeged på bortebane i Champions League.

Zagreb, som bare har tatt ett poeng så langt i gruppespillet i CL, hadde kniven på strupen før kveldens oppgjør. Elverum hadde to uavgjort (en av dem mot nettopp Zagreb) og en seier – før onsdagens kamp.

Den første omgangen i Terningen Arena var ordentlig bra, men egentlig aldri skikkelig spennende – sett med norske øyne. Elverum-trener Børge Lund oppsummerte det hele bra i pausen da han kommenterte til Viasat 4:
– Vi ser nå bra ut!

For selv om Elverum slet litt med duellspillet, var det hjemmelaget som lå foran hele omgangen. Godt hjulpet av, om ikke på grunn av, Elverum-keeper Emil Kheri Imsgard, som plukket omtrent det som var. I den første omgangen hadde han en redningsprosent på hele 50. Og det med mange redninger der Zagreb-spillerne var alene med målvakt. Igjen oppsummerte Børge Lund det kort og konkret;
– Årsmessig beste bakover.

Den andre omgangen startet minst like imponerende som den første sluttet. I høyt tempo viste Elverum frem et variert repertoar fremover, samtidig som Imsgard stengte buret bakover. Zagreb ble preset til å ta time-out etter bare åtte minutter spill. Da lå Elverum foran med syv mål.

Etter en nydelig backhand levert av Tobias Grøndahl klarte ikke Viasat-kommentator Peder Seierstad å legge skjul på euforien;
– Dette er rett og slett champagnehåndball!

Selv om det kladdet litt mot slutten av kampen, var det Zagreb som stadig var i trøbbel, og aldri motsatt. Kampen ble avsluttet omtrent slik den startet, med en redning av Emil Imsgard. Elverum vant med fem mål og stillingen 30-25.

Elverum – HC PDD Zagreb 30-25 (15-10)
EHF Champions League, gruppespill
Terningen Arena

Toppscorer Elverum
Simen Holand Pettersen, Tobias Grøndahl, Eric Johansson og Sindre Heldal, alle med 5 mål.