Foto: Hans Carstens

Eli Marie Raasok: – Det betyr masse å få så mye tillit i Randers

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
10. oktober 2021

Eli Marie Raasok (24) forlot Oppsal til fordel for Silkeborg-Voel i 2020, men opplevde å få lite spilletid i sin første sesong i Bambusa Kvindeligaen.  Da Randers HK kom på banen med et kontraktsforslag, valgte Eli Marie å takke ja til det.  Nå nyter hun stor tillit, får mye tid på banen og er veldig fornøyd med valget om å bytte klubb. 

– Jeg er veldig fornøyd med å være i Randers! sprudler Eli Marie Raasok.  – Jeg trives både håndballmessig og sosialt, det treffer veldig godt på mange områder.  Jeg er veldig glad for valget jeg tok. 

– Den første sesongen i Danmark var tøff på mange måter, med korona og utfordringer.  Jeg trivdes veldig godt i laget, men tillitt og spilletid kom litt senere i sesongen enn det jeg hadde håpet på selv.  Jeg stod sammen med en god målvakt, så jeg hadde forståelse for at det ble mye tid på benken. 

– Men det er jo litt sånn at når jeg først skal være i utlandet så ønsker jeg å utvikle meg og spille kamper, sier hun.  – Jeg hadde litt flaks med at jeg hadde en god kamp da Silkeborg-Voel møtte Randers på høsten i fjor.  Da var det tydeligvis noen som fikk øynene opp, smiler Eli Marie. 

– Randers virket som å passe meg bedre, noen ganger er det sånn.

Foto: Hans Carstens


Da ble det klubbytte for Eli Marie Raasok i sommer og hun synes at det gikk veldig raskt å komme inn i gruppa denne gang.  I fjor var det mer tilpassing blant annet med språket.  Hun har kun danske lagvenninner, unntatt en spiller fra Sverige.  Eli Marie stortrives med å bo i Danmark og har valgt å bli boende i Silkeborg og pendler til og fra kamper i Randers,   


Hva er forskjellen på å stå i mål i Danmark sammenliknet med den norske ligaen?

– Det er mer kvalitet i Danmark, vil jeg si.  Det er mye ungt og lovende i den norske ligaen, mens i Danmark spiller de som allerede er etablerte.  Så det kommer litt mer kvalitet, det gjør det, og i tillegg måtte jeg venne meg til å møte helt nye spillere. 

– Jeg står nok litt annerledes enn det jeg gjorde i Norge.  Kunne stå litt lenger i Norge egentlig, hadde litt bedre tid på meg.  Det går litt raskere i Danmark, rett og slett.  Det er mer tempo og det er enkelte lag som ikke har annet enn ankomstspill, kontra og ankomst, forklarer hun.  – Det har vært en omstilling. 

Foto: Hans Carstens


I sesonginnledningen har Randers hatt 3 seire og 3 tap og ligger på sjetteplass.

– De seirene vi har hatt, er mot lag som vi i gåseøyne skal ta.  Men det er egentlig ikke sånn i den danske ligaen i det hele tatt, hvor alle kan slå alle, så vi er veldig fornøyde med de seirene.  Og så har vi vært nære på både mot Nykøbing og Herning-Ikast. Vi har et godt toppnivå, men så har vi også et veldig lavt bunnivå.  Så det blir en utfordring å slå alle de som vi skal slå. 

– Vi har som målsetting å være blant topp 8 så vi spiller sluttspill.  Det kommer til å være mange lag fra 5. til 10. plass som kommer til å kjempe der.  Der blir det veldig jevnt.  Det er ikke som i den norske ligaen hvor vi sier at «de seirene skal vi ha.»  I Danmark kan vi likeså godt tape for bunnlaget. 


Er seriestarten som forventet?

Vi skulle gjerne hatt to poeng til, men ellers er vi strålende fornøyd vi, smiler Eli Marie. 

– For meg personlig synes jeg det har gått veldig bra i sesongstarten, det har det.  Vi har et godt målvaktsteam, og vi kan bytte på å stå og vi vet at vi får tillit og hvis den andre ikke treffer så kommer den neste inn.  Vi er en dynamisk duo og vi samarbeider bra.  Treneren er tydelig på at han ønsker å ha oss begge klare.  Det betyr mye, sier en fornøyd Eli Marie Raasok avslutningsvis.