Foto: OSI Håndball

Det gjelder å vere kreativ

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
15. oktober 2020

Det gjelder å være kreativ …. så vi sakser fra «Studentidrett.no» og deler deres intervju med 1.divisjonslaget Oslo-Studentenes IK også kjent som OSI

«Forrige sesong rykket herrelaget til OSI håndball opp til 1.-divisjon, og er dermed det eneste studentidrettslaget som frem til i dag har fått kommet i gang med både kontakttrening og seriespill. Vi har tatt en prat med lagleder Oscar Erichsen, for å høre hvordan sesongoppkjøringen har vært under koronapandemien og hva målet for sesongen de er i gang med er.

Idretten har fått testet tålmodigheten siden koronapandemien slo til for fullt i mars. Gang på gang har det kommet nedslående beskjeder om at åpningen av breddeidretten må vente. Heldigvis, mens vi venter kan vi glede oss over gutta i OSI håndball som forrige sesong rykket opp til 1.-divisjon. 1.-divisjon herrehåndball er regulert som toppidrett, og laget er derfor kommet i gang med vanlige kontakttreninger og kamper. Toppidretten er underlagt strenge smittevernprotokoller, men det påvirker først og fremst arrangøransvarlige for kamper, ifølge Erichsen.  

–   På trening og i kamp så er det i utgangspunktet ikke så store forskjeller fra tidligere. Med en gang spillerne går inn på banen så er det som en vanlig treningsøkt før koronaen kom, mens for eksempel spillerne på benken i en kamp skal sitte med avstand seg imellom. De som mest sannsynlig påvirker mest av smittevern er de som er arrangøransvarlig for kamper, som må gjennomføre kampene i henhold til de smittevernreglene som er bestemt. All hyllest til alle frivillige i norsk håndball!

Selv om kamper og treninger i liten grad påvirkes av de strenge smittevernreglene, har derimot sesongoppkjøringen fått merke konsekvensene av korona. 

–   Sesongoppkjøringen har mildt sagt vært annerledes. Håndballtrening med 1 meters avstand er på ingen måte optimalt, så det har vært utfordrende. Etter at vi har kommet i gang med vanlig trening så har det normalisert seg, selv om vi fortsatt har en del krav fra forbundet som gjennomføres av spillere daglig.

Sesongoppkjøringen har ikke vært optimal, og det har nok heller ikke sesongstarten for OSI-herrene som står med fire tap på fire kamper. Det er heldigvis mange kamper som fortsatt skal spilles, og målet for sesongen er klart.

–  Hovedmålet for sesongen er å holde oss i 1 div. Vi er jo nyopprykket og sesongstarten har ikke vært perfekt, så vi er klar over at det kommer til å bli vanskelig! Heldigvis så er det lenge igjen av sesongen og man skal ikke se bort i fra at det kommer en liten «bombe» i de kommende kampene, sier Erichsen.

Fra og med 12. oktober er man i gang med fase 1 av gjenåpningen av kontakttrening i bredden, men konkurranse og kamper må avvente foreløpig. For å holde oppe motivasjonen frem til da, anbefaler OSI-lagleder å pleie det sosiale miljøet utenfor banen. Når studentidretten etter hvert starter opp som normalt, er det småjusteringer som kan gjøres for å skape en trygg treningshverdag. 

–   Det gjelder å være kreativ. Mange av øvelsene man har pleid å bruke på trening kan fortsatt brukes, med noen små justeringer. Klarer man å finne på litt nye øvelser så blir fort spillene også mer motiverte. Videre så gjelder det at hver enkelt spiller tar opplegget seriøst, og holder seg vekk fra trening hvis man ikke er i form. Når det gjelder å holde motivasjonen oppe så tror jeg hovednøkkelen ligger i å klare og utfordre spillerne på nye ting som man vanligvis ikke har gjort, i tillegg til at det kanskje er enda viktigere enn før at man opprettholder et godt sosialt miljø utenfor banen og, råder OSIeren.

Fem kjappe:

Spesielle kamprutiner i laget før / etter kamp?

Ikke noe spesielle rutiner før kamp, men vi liker veldig godt og samles etter en kamp for noe sosialt. Spesielt etter en seier!

Lagets største nedtur?

Bortsett fra resultatene på de fysiske testene våre så har det ikke vært så mange nedturer.

Lagets største bragd?

Det må nok bli å rykke opp to ganger til 1.-divisjon med en kompisgjeng som har det ekstremt gøy med håndballen!

Hva er det som kjennetegner “laget” OSI herrer?

Varierende i kvalitet!

Hvis dere kunne spilt mot hvem som helst, hvilket lag hadde vært kulest å spille mot?

Her er det mange gode kandidater, men bortekamp mot Kiel i en fullsatt Sparkassen-Arena hadde vært fryktelig gøy.»

Ny episode ute nå!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Ny-episode-ute-na-84-1024x537.png