Foto: Stian Bye Høgsveen

Cassandra Tollbring ble tvunget tilbake i trening kun 9 mnd etter at hun ble korsbåndoperert

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
26. november 2020


Etter to sesonger i Larvik, reiste Cassandra Tollbring (27) til Frankrike for å spille for Bourg-de-Péage Drôme sesongen 2019/20.  Det ble en tøff start i ny klubb for henne.

Klubben var informert om at hun var i opptrening etter korsbåndskade.  Cassandra ble operert i oktober 2018, men da hun ankom Frankrike i juli 2019 ni måneder etter operasjonen, ble det forventet at hun stilte til trening med en gang.  I Norge er det vanlig at det går 12-15 måneder før man er spilleklar etter en korsbåndskade.


– Klubben visste at jeg hadde vært skadet, men de har litt mindre respekt for korsbåndskader enn her i Norge.  Jeg var egentlig ikke klar for å trene og spille håndball allerede etter 9 måneder, men der nede så ble jeg det, forteller Cassandra. 

– Jeg ønsket å være med så mye jeg kunne, men det ble mange smertefulle netter, fordi jeg startet opp så tidlig.  Det gikk heldigvis veldig bra med kneet, hele sesongen.

– I kampene var det både fysisk og mye løping.  Så det var veldig gøy å spille kamper, og fikk tillit og spilte mye.  Men treningene var utrolig harde, mye mer annerledes enn i Skandinavia. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


– Treningene var så tøffe at jeg ønsket meg tilbake til Skandinavia etter en sesong i Frankrike.  Jeg ønsket meg tilbake til Norge eller til Danmark og Storhamar var en av de klubben jeg kunne tenke meg å spille for. 

– Så da de tok kontakt, tenkte jeg at da får det bli Storhamar, siden jeg allerede hadde tenkt på den klubben, humrer hun.


Mange frivillige

Dette er altså andre perioden Cassandra Tollbring spiller i norsk serie.  Hun spilte for Larvik fra 2017-2019 og hun sier at interessen som var rundt Larvik med mange frivillige, den er også der på Hamar.

– Storhamar er en fin klubb hvor det er god stemning mellom alle.  Jeg liker også byen. Folk jobber hardt med sponsorer og alt, og det er noe jeg synes godt om.  Det minner om Larvik som har mange frivillige som bidrar.  Der kom vi spillerne veldig nær de frivillige.  Det er en litt annen situasjon her nå på grunn av korona, men vi hadde kommet nær de frivillige her på Hamar også om det hadde vært som normalt.

– Jeg trives veldig bra her, selv om familie, venner og kjæreste ikke kan komme til Hamar.  Men tiden har gått veldig fort, selv om jeg ikke har kunnet få besøk, som tanken var.  Det indikerer at jeg har det bra i klubben og rundt omkring alt, så det er topp, smiler hun.


Cassandra har en litt annen rolle denne sesongen enn hva hun har hatt tidligere.

– Jeg har spilt litt i midten og litt på venstreback, og det er sånn jeg liker å ha det selv også.  At man ikke er fastlåst på en posisjon.  Når jeg kommer på banen og får sjansen, så har det gått helt ok, synes jeg.  Men jeg har alltid vært en målgjører, det har det vært litt mindre av i år.  Men det gjør meg ingenting, jeg er ganske glad i å spille opp andre og tenke på de andre på laget.  Så om det er det som skal til for at det skal fungere, så tar jeg gjerne den rollen, understreker 27-åringen. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Er flinke til å vinne

– Jeg synes vi er flinke til å vinne kamper til tross for at vi har spilt både bra og dårlig i løpet av samme kamp.  Det er en god egenskap, at selv om vi har spilt dårlig så tar vi tak i det og vinner kampene.  Det er jo det det handler om.  Forsvarsinnsatsen har vært varierende, men nå føler jeg at det begynner å sette seg i forsvar for oss.

– Og så har vi blitt flinkere på å kontre i løpet av høsten.  Det var litt tregt i starten, men nå kommer det seg, så nå er det full rulle, sier hun fornøyd. 

– Vi har tatt en kamp av gangen i hele høst.  Og det har gjort oss godt.  Vi har ikke gått inn med noen spesiell nervøsitet foran kampene, selv om det bygger seg litt opp foran kamp, spesielt kanskje foran kampen mot Molde.  Men det er fint å få kamper som det også, og så er det veldig viktig at vi vinner de kampene.  For et lag gir det veldig mye.  Vi har tenkt bare en og en kamp om gangen og det har gitt resultater. 


Alle kamper betyr noe

– Vi har en ganske fin alder på spillerne i laget vårt og vi har forskjellige spillertyper så vi kan gjøre en del bytter.  Det er bra at vi har så stor bredde i laget. 

– Vi har høyt nivå på det vi driver med, og vi setter høye krav på oss selv på treningene.  Vi har vært flinke til å lære av hver kamp vi har spilt og tatt med oss det videre til neste kamp.  Det gjør at vi utvikler oss hele tiden.  Alle kamper betyr noe, og man kan alltid ta med seg noe.  Om man vinner med 15 mål eller med ett mål, man tar med seg noe.  Så mot slutten av sesongen er vi på vårt beste, lover Cassandra.