Foto: Frank Fosse

Camilla Hennig-Olsen: – Det har aldri vært så god stemning!

Tekst: Trond Sørøy/Norsk Topphåndball
26. mars 2021

Ungjenta Camilla Hennig-Olsen (19) har tatt et stort ansvar i Randesund denne sesongen.  Som debutant i 1. divisjon har hun fremstått som uredd og blottet for nerver. 

Camilla har spilt håndball siden hun var 6 år gammel og har spilt 22 kamper for Ungdomslandslaget LK02.  Hun lever fullt ut som en toppidrettsutøver og føler hun får mye igjen for å legge ned så mye tid på håndballen.

– Ja, jeg føler jeg får igjen for å være seriøs.  Håndball har jeg drevet med hele livet og synes det er verdt å trene for.  Etter opprykket til 1. divisjon er det tøffere konkurranse om plassene og jeg lever livet etter hva som er mest gunstig for å prestere på et høyt nivå.  Det innebærer tidligere leggetider og mindre tid til sosiale ting, forklarer hun. 

– Det å gå fra 2. divisjon til 1. divisjon var et steg å ta.  Treningene har vært enda hardere.  Jeg synes trenerne har satt en fin standard på treningene.   Jeg har alltid planlagt hva jeg skal ha fokus på hver trening, så jeg ikke bare kommer der for ingenting.  Jeg går på trening for å øve på det jeg vil bli bedre på. 

– Som kantspiller handler det om å jobbe med de små detaljene.  Et kantskudd kan være bra det, men man må også ha fokus på håndledd, høy arm, hvor foten skal være i posisjon i lufta – alle de tingene kommer ikke av seg selv.  Det er pirk, da kan filming være greit, sier hun. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Camilla-Hennig-Olsen-2020.-Frank-Fosse2-2.jpg
Foto: Frank Fosse


– Den største lagseieren ever!

Etter en tøff innledning på sesongen, fikk Camilla og Randesundspillerne en fantastisk opptur i Stil Arena i begynnelsen av november som har satt sitt preg på resten av sesongen for Sørlandslaget.

– Vi hadde i begynnelsen av sesongen tapt mange kamper.  Så dro vi til Follo og hadde egentlig ingen forventninger.  Det vi snakket om i garderoben var at vi skulle gjøre det beste vi kunne, så fikk vi se hvordan resultatet blir. 

– Det at vi ikke tenkte så mye, men at vi hadde fokus på egne arbeidsoppgaver hjalp oss sykt mye i den kampen.  Vi hadde ingen forventninger om seier, men så fikk vi den største lagseieren ever, sier hun opprømt.  – Det var skikkelig gøy.  Follo hadde kanskje tanker om at det ville bli lett match, men det ble det absolutt ikke, humrer hun. 

– Det har aldri vært så god stemning i bussen på vei hjem, alle fikk en helt ny motivasjon for sesongen videre.  Og det viste seg på treningen dagen etter kampen, det var et helt annet nivå og trøkk og vi viste i kampene videre at vi er et lag som har noe å gjøre i 1. divisjon, forteller hun fornøyd. 


BB

Camilla fikk også en opptur personlig i kampen mot Reistad 2. januar.  Randesund vant 30-29, Camilla scoret 7 spillemål og ble kåret til BB.

– Ja, det var veldig stas, sprudler hun. – Jeg har fått mer spilletid i de siste kampene, så det er veldig gøy.  Reistad er et lag med gode skyttere og vi var obs på det.  Jeg hadde sett de på video før kampen og bestemte meg for å starte ekstra tidlig, det var et lag jeg kunne løpe på.  Jeg var fokusert på å løpe og flesteparten av målene var etter kontringer, sier hun fornøyd. 

– I kampene i januar opptrådte vi med selvtillit.  Follokampen hadde mye å si for de neste kampene.  Vi har fått flere seire og har en helt annen spirit i laget.  Alle er motiverte, og treningene har blitt mye bedre etter den opplevelsen mot Follo.  Vi kommer inn med en helt annen ro i kampene.  Vi har slitt med at vi har hatt mye hastverk, så det er det som er har vært den største forskjellen fra begynnelsen av sesongen til nå på slutten. 

– Det at vi har funnet den roen, har vært avgjørende, oppsummerer hun. 


Gode venner

– Håndball er viktig for meg, for jeg elsker å trene.  Og så er det miljøet, man får så mange gode venner fra rundt om i landet.  Det at jeg har vært med på LK02 og fått oppleve det, er noe jeg aldri kommer til å glemme.  Jeg har fått så mange gode venner rundt, det gjør det så mye gøyere, avslutter 19-åringen ivrig.


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png