Arkivoto: Drammen Håndballklubb

Boilesen om møtet med Champions League klubben Aalborg: -Tøff opplevelse

Av: E. Fossnes/NTH

Det kryr av norske spillere i dansk liga. I KIF Kolding befinner det seg to svært spennende nordmenn, som har spisskompetanser det norske landslaget kan få stor glede av i årene fremover. Jeg har tatt en prat med én av dem, tidligere Drammen-profil Thomas Boilesen.

Før vi hopper inn i intervjuet skal vi ta en titt på reisen til bærumsgutten.

Gjennom hele karrieren har Thomas Boilesen vært et navn som har runget godt i norsk håndball. Fra tidlig alder markerte han seg for Haslum sitt 98-lag, og ble fast inventar på LM-98.

Til tross for sin unge alder, har den eksplosive bakspilleren rukket å bli en erfaren mann i norsk Eliteserie.

Han ble tatt opp i Haslum sitt A-lag i 2016, og gikk en god skole under selveste Erlend Mamelund (Tidligere Montepeiller, THW Kiel, Norge). Med slik veiledning og støtte, tok Thomas store skritt.

Erlend Mamelund fra sin tid i Haslum HK.

De kommende sesongene var et friskt pust for Haslum HK. Det sperret opp øynene til Drammen trener, Kristian Kjelling. Boilesen ble hentet til drammensklubben, som hadde store planer om å bli et topplag i Norge.

Boilesen rakk å bli en sentral skikkelse i norsk eliteserie. Med sitt gode overblikk og hurtige finter, var det naturligvis flere klubber som hadde nordmannen på ønskelisten.

Valget falt tilslutt på KIF Kolding.

-Det finnes ingen lette kamper

Jeg tok en prat med spilleren KIF Kolding har store forhåpninger til. Boilesen forteller om overgangen fra Norsk til Dansk håndball, og legger frem hva forskjellene er. Han forteller også om det brutale møte med Champions League klubben Aalborg Håndbold.

Hvordan er tilværelsen som utenlandsproff?

-Først og fremst syntes jeg det er spennende å prøve noe nytt. Det er en litt annerledes hverdag enn hjemme i Norge. Hverdagen er lagt opp slik at alt handler om å være mest mulig klar til trening og kamp.

-Det er også et større apparat rundt klubben enn hva jeg er vant med og tingene rundt er veldig profesjonelle, legger han til.

Du har vært en profil i Norsk eliteserie i flere år. Hvordan vil du håndtere en ny liga som er et hakk opp fra den Norske?

-Det blir en spennende utfordring. Det er en veldig sterk og jevn liga. Det finnes ingen lette kamper. Men jeg ser frem mot den utfordringen, og gleder meg til spille og utvikle meg i en tøffere liga, forteller Boilesen.

-Du har flere jr. Landskamper med din klubbkamerat Vetle Rønningen. Hvordan er det å ha en nordmann i din nye klubb?

-Det er jo deilig å ha en man kjenner fra før når man skal inn i en ny klubb. Vi kjenner hverandre godt fra juniorlandslaget. Men jeg har også blitt tatt godt imot av resten av lagkameratene.

Vetle Rønningen blir Boilesen sin lagkamerat i Danmark. Foto: Per Inge Johnsen/Bodø Nu


Er det noen forskjell mellom treningshverdagen og kamphverdagen din her i Danmark kontra Norge? Og i så fall, hva er forskjellene?

-Hverdagen er litt annerledes. Vi trener alltid om morgenen. Det gir også mye fritid resten av dagen når man er ferdig tidlig. Da prøver jeg å få studert og få trent noe ekstra styrkeøkter.

-Utenom det så merker jeg ikke den store forskjellen fra Norge på den biten, utdyper han.

Brutalt møte med Barthold og Aalborg Håndbold

Dere fikk en brutal start på sesongen med 40-27 tap mot Champions League Laget Aalborg. Hvordan var det å debutere mot nettopp de?

-Ja, det fikk vi så absolutt. Det var en tøff opplevelse, men også en rik erfaring. Det er både gode ting jeg kan ta med fra den kampen, og ting jeg skal lære av.

-De er et veldig bra lag, men jeg syntes det er kult å møte de beste lagene og spillerne.

Sebastian Barthold har mye å juble for i Danmark. Foto: Henrik Hansen/Aalborg Håndbold

Helt til slutt. Hva er lagets og dine ambisjoner for sesongen?

-Vi er et lag som befinner oss i en oppbyggingsfase. Vi har mange nye spillere. Vi skal lære å kjenne hverandre og jobbe med samspillet. Vi går for å vinne så mange kamper som mulig, så får vi se hva det holder til.

-Et hårete mål for oss er å nå sluttspillet, avslutter KIF Kolding sin nye norske profil.

Det blir morsomt å følge utviklingen til nordmannen denne sesongen. Han kan bidra med store ting i den danske ligaen.