Årets Venstre bakspiller: – En råsterk kraftmaskin som hater å tape

Av: Norsk Topphåndball
28. mai 2020

Spillerne i REMA 1000-ligaen har stemt frem den de mener er Årets Venstre Bakspiller Kvinner – sesongen 2019/2020.

Årets Venstre bakspiller:
Thale Rushfeldt Deila – Fredrikstad

Thale startet tidlig med idrett og spilte både fotball og håndball, men valgte å satse på håndball. Hun har spilt i flere mesterskap med Juniorlandslaget LK00, og har 39 landskamper for Norge.

-Thale er råsterk, en kraftmaskin samtidig som hun har håndballforståelse. Hun hater å tape, spille dårlig og er en ordentlig vinnerskalle – på godt og vondt. Duellsterk og målscorer, en toveis-spiller. Treningsvillig og svært nøye, og synes trening er gøy – noe som er det viktigste. Thale er nøye på skadeforebyggende også, sier søster Live i et intervju med Norsk Topphåndball tidligere i år.

Thale og Live – tvillinger med suksess

Thale har vært på månedens lag to ganger denne sesongen, hun har blitt kåret til banens beste hele seks ganger, og hun er Fredrikstads toppscorer med 117 mål.

Det var foreslått 15 kandidater totalt på venstre bakspiller posisjon og Thale vant med 22.1 % av stemmene. Den som var nærmest var Henny Ella Reistad fra Vipers.

Tidligere vinnere av denne prisen de tre siste sesongene er:
2018/2019 Ragnhild Valle Dahl
2017/2018 Henny Ella Reistad
2016/2017 Helene Gikstad Fauske

Norsk Topphåndball gratulerer Thale med tittelen Årets Venstre bakspiller.

Følg med på våre nettsider og sosiale medier – i morgen 29. mai offentliggjør vi Årets Høyre Bakspiller Menn og Kvinner!
Kl. 12.00 – Høyre Bakspiller Menn
Kl. 17.00 – Høyre Bakspiller Kvinner