Foto: Drammen HK

Mennenes REMA 1000-liga runde endte med en uavgjordt og fire borteseirer onsdag kveld

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Viking – FyllingenBergen 30-30 (17-11)

Hjemmelaget kom best i gang og ledet 7-4 etter ti minutter og 9-6 etter halvspilt omgang. Da Fredrik Ruud la time-out kortet etter drøye 21 minutter var det ikke for å fortelle at han var fornøyd med det guttene presterte ute på banen. Omgangen fortsatte med Viking i føringen og lagene gikk til pause med 17-12 til hjemmelaget.

FyllingenBergen slet med å ta inn forspranget til Viking, og på det meste lå de bak med syv mål i løpet av det første kvarteret av andre omgang. Men vi har sett det før, det snur fort i håndballen. Knappe tyve minutter var spilt og kun FyllingenBergen reduserte til 25-24. Og med 7 mot 6 spillet sitt, utlignet de til 25-25 med ni minutter igjen av kampen. Og knappe to minutter før full tid var det hele snudd til 28-30 ledelse til laget fra Bergen. Men det var før Viking reduserte til 29-30 minuttet senere. Det ble nok en gang en spennende kampavslutning. Og da hjemmelaget utlignet til 30-30 seks sekunder før full tid lå det an til poengdeling og gjestene la time-out kortet. Det var for kort tid igjen og det endte med poengdeling, og det skal vel FyllingenBergen vere mest glad for.

Kolstad – Haslum 23-24 (11-12)

En tett start på kampen i Trondheim, men ikke så alt for mange scoringer. «Kun» 5-5 etter halvspilt omgang. Femten minutter senere gikk lagene til pause med 11-12 i Haslum sin favør. Et Haslum som for øvrig stod bokført med tre to-minuttere i første omgang, og et Kolstad som gikk fra 9-11 til 11-12 i løpet av de to siste minuttene av omgangen.

Starten av andre omgang ble like tett som den første, og stadig med Haslum målet foran Kolstad. Bortelaget fikk en aldri så liten luke mot slutten av omgangen og gikk opp til 19-22. Denne ledelsen gav de aldri fra seg var vi ment å si, men en sluttspurt uten like og et frikast i siste sekund gjorde avslutningen ekstra spennende. Før det hele endte 23-24 til Haslum.

Halden – Nærbø 26-28 (13-14)

Halden ledet 2-0 før det var spilt to minutter av kampen. Nærbø kom sakte, men sikkert etter og utlignet til 9-9 etter litt over halvspilt omgang. En utvisning til hvert av lagene og 13 mål til Halden mot Nærbø sine 14 ble resultatet til pause.

Nærbø holdt på overtaket fra slutten av første omgang inn i andre omgang. Der de i perioder var oppe i en tre måls ledelse, men Halden utlignet til 20-20 idet kampen gikk inn andre halvdel av andre omgang. Men det var før gjestene satte fire kjappe baller i Halden målet og gikk opp til 20-24. Halden hadde ingen planer om å gi seg og satte inn en spurt og reduserte til 23-24 drøye seks minutter før kampslutt. Men de kom ikke nærmere og med kun kort til igjen gikk Nærbø opp til 26-28 og omtrent samtidig blåste dommerne av kampen. Og med det, to nye poeng til guttene fra Jæren.

Runar – ØIF Arendal 30-34 (14-17)

1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2 og slik gikk nå minuttene. Etter åtte minutter utlignet ØIF Arendal, gikk forbi og gikk ifra. I alle fall litt, og med halve omgangen igjen stod det 7-8 på tavlen. Men på stillingen 9-9 «skjedde det noe» og ØIF Arendal gikk opp i tre måls ledelse. Runar hentet seg inn igjen og snudde til 11-12. Men laget fra Arendal hadde et lite overtak og da lagene tok pause hadde de økt til 14-17.

Runar begynte best i andre omgang (på kort sikt) og reduserte til 16-17 etter fire minutters spill. Arendal beholdt forspranget, om enn noe redusert, og etter tretten minutter utlignet Runar til 22-22 før de like etter tok ledelsen med 23-22. Tøffe tak og spennende siste åtte minutter. Straffe til Runar og en to-minutter til ØIF Arendal på stillingen 27-27. Og redning fra Arendals målvakt André Bergsholm Kristensen. Etter det satte gjestene inn en aldri så liten sluttspurt og var hakket bedre de siste minuttene av kampen som endte med borteseier 30-34.

Fjellhammer – Drammen 23-25 (13-8)

Hjemmelaget tok ledelsen 1-0 etter kort tid, men så ble det stopp en periode. Drammen var ikke så veldig mye mer produktiv de første ti minuttene, og stillingen var kun 1-3 da Fjellhammer tok kampens første time-out etter de nevnte ti minuttene. Dette såg ut til å hjelpe, i alle fall kom målene trillende og etter å først å ha utlignet til 5-5 etter knappe femten minutter gikk Fjellhammer opp til 9-6 drøye fire minutter senere. Lagene gikk til pause med hjemme ledelse 13-8. Det lå an til «nok en skalp» for Fjellhammer.

Drammen brukte knappe fem minutter på å spille seg opp i ryggen på Fjellhammer og reduserte til 14-13 før Fjellhammer gikk opp (igjen) til 15-13. Som sagt – i løpet av knappe fem minutters spill. Fjellhammer nektet å slippe Drammen nærmer og etter femten minutter var luken fremdeles på to mål – i favør hjemmelaget. Men så stoppet det litt for hjemmelaget (igjen), og Drammen kunne utligne til 19-19 med ti minutter igjen av kampen. Kort tid etter gikk de opp til 19-20, for så å lede 20-23 med fire minutter igjen å spille. Drammen viste seg hakket bedre enn Fjellhammer helt mot slutten av kampen og det endte med seier 23-25 for gjestene.

Ny episode ute nå!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Ny-episode-ute-na-84-1024x537.png