• Anne Kjersti Suvdal og Aleksandra Zimny

Zimny og Suvdal på plass i Storhamar

To av Storhamars nye storspillere viste seg fram på trening i BoligPartner Arena torsdag kveld. Aleksandra Zimny var på parketten bare ti minutter etter at hun ankom Hamar for første gang.

Skrevet av NTH

– Dette var gøy og det var god energi. Det var veldig godt å komme i gang. Jeg gleder meg til de neste treningene, sa den polske 21-åringen etter sin første Storhamar-trening.

Hun ankom sin nye hjemby med tog (fra Gardermoen) ti minutter før treningen startet, men det var ikke snakk om å hvile etter en lang reisedag. Zimny skiftet i en fei, og tok sin nye hjemmearena med storm.

– Det er et vanvittig råmateriale. Hun har et voldsomt potensiale. Jeg ser for meg en toveisspiller. Hun har en enorm rekkevidde og har god grunnfysikk. Hun kan minne litt om en basketspiller i forsvarsarbeidet. I angrep har hun et godt skudd og vi skal jobbe litt med å utvikle det, sier trener Arne Senstad.

Aleksandra kommer fra den polske eliteserieklubben SPR Pogoń Baltica Szczecin. Hun er også en del av det polske rekruttlandslaget.

Også Anne Kjersti Suvdal er i gang med treningen i sin nye klubb. Hun er tilbake i spill etter fødselspermisjon og har tidligere spilt i Oppsal, Viborg, Gjerpen og Nordstrand.

– Med Suvdal så vet jeg hva jeg får. Hun er blant de desidert beste venstrekantene i ligaen. Det gjelder bare å få henne tilbake i god fysisk form. Hun er en kjemperessurs. Hun er ulik de andre kantene vi har hatt, hun er rå på kontra og tar også sjansene i etablert angrep. Det gir oss en ekstra dimensjon, sier Arne Senstad.

Anne Kjersti har EM-gull for Norge. Hun harnå  etablert seg i Hamar sammen med kjæresten, HamKam-profilen Petter Vaagan-Moen.

Det ventes flere stjerner til Storhamar: Heidi Løke (gravid) og Alma Hasanic (landslagsamling) manglet på treningen i BoligPartner Arena torsdag kveld.

To aktuelle spillere var på prøvespill torsdag: Målvakt Inga Presker (Grane Arendal) og høyrekant Andrea Næss (Glassverket).

Skrevet av Tore Svensrud