• FOTO: Terje Refsnes

Vipers med åttende strake seier

Onsdagskveld ble de siste eliteseriekampene for 2018 spilt for kvinnene før landslaget skal gjennom Møbelringencup og EM. Det betyr at de fleste elitelagene er ferdigspilt for i år, mens Vipers og Storhamar møtes i spektrum 29.desember.

 

Fana – Vipers: 25-36

Fana fikk besøk av de ubeseirede serielederne, og det var ingen tvil om at det kom til å bli en fett kamp for bergenserne. Linn Jørum Sulland og Hanna Yttereng sto for halvparten av gjestenes 20 mål i 1.omg. Og 2. Omgang ble aldri spennende. Luken ble større og større mens minuttene gikk. Og selv om nøkkelspillerne fikk hvile på Vipers-benken, ble fortsatt serielederne ett nummer for store for nyopprykkede Fana.

 

Fredrikstad – Molde: 28-24

Fredrikstad inviterte på gratiskamp Kongstenhallen, og håpet på fullsatt hall og full støtte i kampen om 2 nye poeng. Sist lagene møttes var i cupen, da Fredrikstad til slutt vant med 3 mål, etter en jevn kamp. Fredrikstad kunne gå til pause med en tomålsledelse. Molde kjempet seg inn i kampen etter at det så ut som det skulle bli tøft. I 2.omgang holder dog Fredrikstad på ledelsen hele veien, og kan tilslutt gå av banen med 2 poeng.

 

Skrim-Kongsberg – Byåsen: 28-31

På det meste ledet Skrimjentene med 3 mål (17-14) i 1.omgang, men gikk kun med ettmålsledelse til pause (18-17). Kongsbergjentene kjørte hardt i andre omgang, men Byåsen hang heller med. Bortelaget hentet inn Skrims ledelse og de to lagene kunne følge hverandre etter dette til 26-26. Byåsen tok godt vare på sjansene sine, og når de reddet både første og andre straffekast kan de også ta med seg 2 poeng tilbake til Trondheim.

 

Rælingen – Storhamar: 11-34

Storhamar ydmyket Rælingen i siste seriekamp for året. Etter 4-4 slo Storhamar fra, og et temposterkt bortelag kunne gå til pause med en timålsledelse. Storhamar startet andre omgang med fire mål på rappen og tvang Rælingen til sin siste timeout knappe tre minutter ut i omgangen (7-21). Storhamar løp inn ytterligere fire mål før Rælingen klarte å score mål (8-25). Spørsmålet resten av omgangen var bare hvor stor seieren skulle bli.