• Foto: Kjell Eirik Henanger

Uventet resultat på Hamar

Sesongen første tap for Storhamar

Rema 1000-ligaen

Storhamar – Fana  26-27 (15-16)

Med 13 i odds på borteseier kan en trygt si at Storhamar var storfavoritt i onsdagens oppgjør. Og de startet med scoring i kampens første angrep. Og utligning fra Fana sin side i angrepet etter.  Flotte målvaktsredninger på begge sider av banen, litt tekniske feil og 2-2 etter 5 minutter. Fana spilte et offensivt forsvar og presset hjemmelaget til feil og ledet 4-2 etter knappe syv minutter.  Det gikk fort, med korte angrep og gode målvakter. Og med bortelaget noe overraskende i føringen. Lagene gikk til pause med 16-15 ledelse til Fana.

Andre omgang startet med to Fana-mål, en straffe til Storhamar og skudd utenfor. Storhamar møtte med et tøffere forsvar i andre omgang, men Fana beholdt ledelsen og var en periode oppe i fire mål før hjemmelaget tettet luke nok en gang. Og med halvspilt omgang ledet gjestene 22-21. Det kokte på Fana benken en periode og dermed to minutter til Erlend Lyssand. Og spennende sluttminutter. 38 sekunder igjen, Fana ledet 27-26 og bortebenken la time-out kortet….

«Skal vi spille 7 mot 6», spør treneren og får et unisont NEI fra jentene. Kampen endte med seier 27-26 til Fana og sesongens første tap for Storhamar. Nok en skrell fra Fana-jentene, som på to uker har påført både Byåsen og Storhamar deres første serietap denne sesongen.

 

Byåsen – Gjerpen 28-14 (15-8)

Gjerpen tok ledelsen og Byåsen utlignet og etter to minutters spill var de like langt.  Deretter tok hjemmelaget føringen og gikk raskt opp til 4-2. Lite mål i Trondheim, ved halvspilt omgang ledet Byåsen med tre mål, 6-3.

Byåsen fortsatte trykket mot Gjerpen målet og kort tid før pause hadde de økt til  12-6. Da pausesignalet gikk stod det 15-8 .

I andre omgang fortsatte Byåsen der de slapp i 1.omgang, og ledelsen bare økte utover i kampen. Med åtte minutter igjen av kampen ledet de med hele 15 mål. Hjemmelaget stoppet på  28-14,  og med det også to nye poeng til trønderjentene.

 

Fredrikstad – Tertnes 34-34 (14-19)

Fredrikstad tilbake i Kongstenhallen etter uvær og vannlekkasjer tidligere i høst. Tertnes tok føringen og ledet 3-0 etter tre minutter. Hjemmelaget fik summet seg og kom mer med i kampen og etter halvspilt omgang var stillingen 9-10 i bortelagets favør. Mot slutten av omgangen fikk Tertnes laget seg en liten luke på fire mål. Da pausesignalet gikk var luken på fem mål, og det stod 14-19 i favør laget fra Bergen.

Hjemmelaget hentet inn igjen forspranget til Tertnes og etter ti minutter gikk Fredrikstad opp i ledelsen med 23-22. Tiden gikk og lagene serverte mål på mål, og denne gang med Fredrikstad en håndballsko foran. Med ti minutter til full tid ledet hjemmelaget med tre. Men det nytter som kjent ikke å hvile på laurbærene, og kort tid etter var Tertnes igjen oppe i ryggen på Fredrikstad med bare ett mål bak. Det bølget frem og tilbake på slutten av kampen, som til slutt endte med poengdeling og 34-34.

 

Molde – Vipers 24-33 (10-15)

Kampen startet forsiktig og lagene scorte omtrent like mye, noe som gjenspeilte seg i resultat etter 17 minutter – da ledet gjestene med ett mål. Det etter at Molde hadde ligget under med tre en periode. Men såskrudde Vipers igjen kranen og på «et blunk» økte de fra 8-7 ledelse til 14-8 ledelse fem minutter før pause. Molde hentet seg noe inn igjen og hadde reduserte til 10-15 da lagene gikk til pause.

Vipers maskineriet som var godt i gang før pause  fortsatte bare å øke ledelsen etter pause. Og ved halvspillt omgang stod det 22-13 til gjestene.

Vipers stilte forøvrig med ny målvakt i kveldens kamp, den kinesiske landlagssmålvakten Y. Yang som var spilleklar i går.

Molde jobbet godt og gav seg ikke, men Vipers ble for sterke og kampen endte med seier 33-24 til laget fra Kristiansand.  De vant ikke bare kampen, men også tabelltoppen.

 

NM Senior Herrer, kvartfinaler

Halden – Runar 33-28 (16-15)

Tette åpningsminutter i kampen om semifinaleplassen mellom Halden og Runar. Og tett ble det utover i omgangen også i denne kvartfinalekampen. Hjemmelaget lå foran med ett til pause, 16-15.

I andre omgang beholdt Halden føringen i kampen. Og sakte, men sikkert fikk de opparbeide seg en liten luke på tre mål. Denne luken ble stadig større, og Halden styrte mot semifinalekamp. Kampen endte med hjemmeseier og siffrene 33-28.

 

Elverum – Kristiansand Topphåndball 29-25 (13-12)

Kampen om semifinalen på Elverum startet med ett mål her og ett mål der. Og slik fortsatte det utover i omgangen. Ingen av lagene klarte å riste av seg det andre. Pauseresultatet ble «nesten tilbake til start», med 13-12 ledelse til Elverum.

Andre omgang startet like tett, Rema 1000-liga laget greidde ikke å riste av seg 1.divisjonslaget sånn med en gang. Men etter 8 minutter hadde Elverum fått en liten luke på tre mål. Denne luken ble ikke så veldig mye større, men den ble stor nok til at Elverum er klare for semifinalen. Sluttresultatet ble 29-25 til hjemmelaget.

Bækkelaget – FyllingenBergen 25-37 (10-20)

Bortelaget kom best i gang, om en kan kalle det ene laget bedre enn det andre når det står 2-3 i favør bortelaget etter 5 minutter. FyllingenBergen fikk en liten luke og økte til 8-4 etter drøye 12 minutters spill. Hjemmelaget slet med å komme opp i ryggen på laget fra Bergen, og med ti minutter til pause var ledelsen kommet opp i seks mål. En ledelse som var oppe i 10 mål ved pause, 20-10.

FyllingenBergen fortsatte å «rundspille» Bækkelaget og med femten minutter igjen av kampen var ledelsen økt til 30-18. Mot slutten av kampen ble det klart at luken var blitt for stor til at Bækkelaget greide å tette den igjen, og laget fra Bergen er klare for semifinale etter å ha vunnet 37-25.

Semifinalene trekkes torsdag kveld ifbm kampen mellom Drammen og Haslum.