Ungdommen møter erfaringen

Eliteserielagenes 2.divisjonslag måler krefter inn mot jul

Juleferien kom litt tidligere enn planlagt for de norske landslagsspillerne. Og nå er det snart juleferie «over hele linjen» i de øverste divisjonene. Men før det blir helt jul har en del av klubbene sine 2.divisjonslag i aksjon – flere av de med en og annen spiller fra elitestallen på kamprapporten.

Av de 12 lagene i eliteserien har sju av klubbene også lag i 2.divisjon. Fana 2, Rælingen 2 og Oppsal 2 er alle tre plassert i avdeling 2.

Lørdag 15.desember tok Oppsal 2 imot Fana 2 til kamp om poengene i Oppsal Arena. Gjestene åpnet med scoring før hjemmelaget tok over. Både fort og kontant, for fra å lede med 3 mål ved halvspilt omgang økte de til 6 måls ledelse 5 minutter senere. Tekniske feil og bomskudd hos bortelaget gjorde at Oppsal ledet hele 22-15 drøye minuttet før pause. Fana redusert to ganger til før pause, og da lagene gikk i garderoben stod det 22-17 til hjemmelaget.

Fana 2 var i mindretall på bane + benk, med 10 spillere mot Oppsal med 16 navn på blokka. Også på tribunen var Fana i mindretall, med 3 supportere mot Oppsal sine rundt 20 eller deromkring. Pausepraten hos Fana sine tilhengere gikk på at «håper det er samme utviklingen på kampen i dag som det var i kampen mot Åsane på tirsdag», mens Oppsal nok gikk og håpte på samme utvikling i 2.omgang som det var i første.

Mindretallet vant 😊.

For Fana åpnet 2.omgang forrykende. I løpet av  5 minutter og 6 skudd utlignet Fana til 22-22. Det gikk hele 8 ½ minutt av omgangen før Oppsal fikk sin første nettkjenning i 2.omgang – på straffe.

Tre kjappe mål fra hjemmelaget, og urolige/spente sjeler på tribunen fryktet/håpet at nå snudde kampen igjen. Men, som kjent kan ikke alle få det som de vil, Fana tok nok en gang over føringen i kampen og på stillingen 28-28 sa gjestene takk for seg.

   

17,9 år møtte 24,9 år. Der hjemmelaget hadde en spiller født før år 2000 har bortelaget to spillere født på 2000 tallet. Her møtte ungdommen erfaringen, og erfaringen viste seg å vere sterkest. Fana vant til slutt komfortabelt 38-31.

Tredje søndag i advent tar Rælingen 2 i mot Fana 2 til ny kamp om poengene.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no