Toppoppgjør i Drammen 30.mars

Larvik HK sikrer seriegullet om det blir seier mot Glassverket 30.mars. Toppoppgjøret i Drammenshallen er da også ukens hovedkamp på EuroSport Norge.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

GRUNDIGligaen kvinner har full runde denne onsdagen, og det er den 20. for sesongen som lagene skal ut i.

1800: Molde – Byåsen i Idrettens hus Molde
Det nærmeste Molde og Byåsen kommer et lokaloppgjør. Molde kjemper for å unngå degradering, Byåsen er i medaljekampen. Rått parti ut fra tabellen, muligens. Men så vet vi alle hvordan rivaliseringen mellom de to byene kan slå ut i form av vidåpne oppgør i fotballsammenheng.

1800: Sola – Oppsal i Åsenhallen
Sola står fortsatt i fare for å miste sluttspillet, og kjenner Rælingens pust i nakken. Oppsal seiler mot en plassering fra 5. til 7.plass, men er uten muligheter til medalje.

1830: Vipers Kristiansand – Tertnes i Aquarama
Vipers siste mulighet til å nærme seg 4.plassen, som innehas av nettopp Tertnes før denne. Tre poeng skiller lagene før den 20.runden kastes i gang. Tertnes har på sin side tre poeng opp til medalje, og ser mest sannsynlig medaljene ryke om Vipers vinner denne.

1830: Nordstrand – Halden i Bjørnholthallen
Ett poeng opp til kvalikplassen gjør at håpet om å overleve i divisjonen lever i beste velgående for tabelljumbo Nordstrand. Halden blir etter alle solemerker nummer 7, og er sikret sluttspill.

1830: Rælingen – Skrim Kongsberg i Marikollhallen
Fire poeng ned til kvalik og nedrykk, to poeng opp til sluttspill. Det er status for Rælingen som definitivt har blod på tann før møtet med Skrim. Kongsbergjentene er imidlertid likt på poeng med Moldes kvalikplass. Borteseier i denne kombinert med Byåsen-seier i Molde, og nedrykksspøkelset får seg en nesestyer. Med andre ord, håpet lever fortsatt for Skrim Kongsberg.

2000: Glassverket – Larvik i Drammenshallen
Glassverket er på sølvplass, men med «gale» resultater i denne runden, er drammenserne plutselig faretruende nær den noe mer sure 4.plassen. For Byåsen er likt på poeng på 3.plass, mens Tertnes på 4.plass bare er tre poeng bak. Larvik er serieleder, og sikrer gullet med to poeng i denne.

Glassverket – Larvik er ukens hovedkamp og sendes direkte på EuroSport Norge.

De øvrige fem kampene følger du selvsagt på handballtv.com.

(NTH Web.red)